Вижте най-дразнещите съвети за възпитанието на детето ви!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

boyДразните ли се, когато познати и непознати ви засипват със съвети как да възпитавате (как да храните и обличате) детето си? Причините да ви съветват са най-различни: може искрено да искат да ви помогнат. Или да ви покажат, че не се справяте. Или да демонстрират колко самите те са вещи, и т.н.

Анкета на lady.ru с родители на деца под 7 години дава възможност да се обобщят няколко съвета, които будят най-силно раздразнение у родителя. Ето ги:

* Оставете детето да се накрещи до насита! Много съвременни майки не са съгласни с подобно решение в случаите, когато детето им вдига шум и излиза извън контрол на обществено място. Те не са убедени, че този подход работи, и се дразнят от подобна намеса.

* Я му дай да разбере! Представителите на третата възраст нерядко намират физическото наказание за работещ вариант при разглезените деца. Съветът от външен човек – да напердашиш собственото си дете, няма как да получи одобрение!

* Лягай си и ти, когато детето заспи! Но много от младите майки имат и други ангажименти паралелно с грижите за детето. Затова съветът – да си подремнеш – е неизпълним и предизвиква раздразнение.

* Как да храниш детето. Тази тема е истинско минно поле! Кой знае защо непознати хора се чувстват длъжни да направят бележка на някоя млада майка, че храни детето от бутилка, а че не го кърми. Или че още го кърми, а пък то вече е толкова голямо! Дразнят всички препоръки за това колко солена, мазна, сладка или кисела трябва да е детската храна, и т.н.

* Защо сте облекли детето така? Само вие не знаете как да го облечете! Облечено е прекалено леко. Не, твърде топло е облечено. Сложете му шапка! Махнете шапката…Как да не ти кипне?!

* Как се придвижва детето. Ако го носите на ръце или в раничка, забележките ще ви спрягат за лош възпитател – то е голямо, може да ходи само. Не го носете в тази раница, ще му се изкриви гръбнакът. Защо го возите в количка, не може ли още да ходи?! И най-търпеливата майка ще пожелае да изрече някоя ругатня в отговор на уж любезното, но твърде натрапчиво съветване отстрани.

* Силно дразнят забележките и съветите как да успокоите мъника, който беснее на обществено място. Най-неприятното е, че той обикновено ги чува също. Педагогическият разнобой е гарантиран!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар