Как възприемате красотата?

промоции

Глупавата красота не е красота. Обърни поглед към тъпата красавица, вгледай се дълбоко във всяка една черта от лицето, в усмивката й, в погледа – и красотата й малко по малко ще се превърне в поразяващо безобразие! – Иван Гончаров

Ако погледнете списание или включите телевизора ще добиете представа какво определение дават медиите за привлекателна жена – тя е висока, има дълга коса, има хирургически постигнати подобрения, няма недостатъци – изглежда перфектно и е много тънка. В действителност академичните изследвания доказват, че това не са жени от реалния свят! Според световните стандарти за здраве, те са анорексички! И в един свят, където постоянно – ние имаме предвид точно постоянно, се излъчват такива снимки, това се загнездва в нашите умове и се превръща в опасна, недостижима норма. Ние не сме еднояйчни близнаци и трябва да отхвърлим вредните идеали, които се опитват да ни втълпяват!

Лъжа е, като ни казват, че жените, които не изглеждат „като от списание” са обречени да бъдат нежелани, нещастни и неуспешни! Крайно време е да се осъзнаем и да започнем да се защитаваме от лъжите:

  1. Помнете – всеки женски образ в медиите е дигитално манипулиран! Това означава, че всичко се обработва с компютърни програми, за да изглеждат тънки, високи, с изчистени кожи и т.н. Дори по телевизията и филмите има стандарт да се прави меко, ласкаво осветление с филтрирани лещи, за да се премахнат „несъвършенствата”, като пори или бръчки.
  2. Стандартът е сбъркан – не ние!
  3. Жените и момичетата, които се чувстват добре в кожата си, независимо от теглото си, са по-здрави! Те се хранят здравословно и мислят позитивно!
  4. Нашата красота е в любовта и светлината, която излъчваме от вътре!
  5. Следващият път, когато разгръщате списание или гледате телевизия и филми, задайте си въпрос за това, което виждате – това реална красота ли е?

И повече се заглеждайте в хората, които ви заобикалят  в реалния свят!

 

Анорексията е болест на чувствителните!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар