Енергийно разпределение в дома според фън-шуй

Последователите на фън шуй смятат, че мястото на бюрото и на леглото ви също влияе на здравословното ви състояние

фън шуйЛеглото ви не бива да е поставено така, че като спите, краката ви да сочат към вратата, защото това ще се отрази неблагоприятно на здравето ви. Във фън шуй тази поза дори се нарича „позата на мъртвеца“. Бюрото ви също не бива да е срещу врата. Тоест не трябва вратата да се отваря право към вас, както и не бива да сте с гръб към нея. Това според древното учение не само че би се отразило зле на работата или на учението ви, но и ще ви разболее.

Следете и състоянието на растенията в дома си. Според фън шуй, ако те са изсъхнали или увехнали, това неминуемо ще се отрази и на вашето здраве. Затова дръжте вкъщи единствено свежи растения, най-добре само саксийни, а не букети, и задължително изхвърляйте всички сухи цветя -те ви разболяват.

Носете аметист. Tози камък се смята за камъка на здравето и любовта, затова според фън шуй е добре да сме заобиколени от аметисти. Освен в бижута може да го използвате и като украса в дома. Поставите ли го близо до леглото си, ще си подсигурите здрав сън.

Фън шуй ни учи, когато се чувстваме изтощени или отпаднали, когато не ни достигат сили или усещаме, че се разболяваме, да се обличаме в червено, жълто или бяло. Тези цветове се смятат за цветове на победители, на изключително силни личности и се вярва, че ни помагат да оздравеем и да възвърнем силите си много бързо, пише списание „За жената“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар