Как да масажирате себе си? – част 2

Част 1

 

За да постигнеш истинска релаксация, е добре да използваш няколко елементарни техники за масаж.

6. Всеки път, когато свалите високите токчета, седнете на пода и обърнете някакво внимание на краката си. Повдигнатите на токчета пети през целия ден натоварват неимоверно прасците ви. За да ги освободите от напрежението, седнете със свити колена и крака на пода. Хванете единия глезен, като поставите палеца над ахилесовото сухожилие. Натиснете палеца си в долната част на мускула на прасеца, задръжте за 5 секунди и освободете. Преместете палеца със сантиметър нагоре по прасеца и повторете натиска. Продължете така, докато стигнете коляното и направете същото с другия крак.

7. Направете си домашен масажор, като напълните един три-четвърти чорап с неварен ориз и го завържете добре. Поставете го за 2 минути в микровълновата фурна и след това с него направете горещ успокояващ масаж на ръцете и краката си.

8. След като сте седели пред компютъра 1 час, за да си починете направете масаж на врата си. Хванете с лявата ръка дясната част в основата на врата и масажирайте с бавни равномерни движения, повторете с другата ръка. След това масажирайте трапецовидния мускул точно под основата на черепа – пак последователно първо от ляво и след това отдясно. Завършете с разтягане на главата си назад и задръжте за 20 секунди.

9. Когато очите ви се чувстват уморени от вторачване в екрана на монитора по цял ден, дайте им някаква топлина. Разтрийте ръцете си енергично, докато почувствате, че кожата на дланите ви започва да се затопля. Тогава сложете ръцете си върху затворените клепачи – чувството на топлина от ръцете ще отпусне очите ви.

 

На възпалени очи сложете торбички чай от лайка!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар