За моловете с любов!!!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Независимо че България е страната с най-ниска покупателна способност в ЕС, броят на моловете на глава от населението у нас расте. Нина Стефанова се опита да изброи очарованията, които предлагат тези съвременни чудеса на шопинг културата (освен очевидното – място, където можеш да купуваш и купуваш, и купуваш като за последноооо!)

Това лято в нета беше много модерен „Плажният дневник на една кифла“. Написан от уж глуповатичка девойка, чиято единствена цел в живота е да се уреди с богат мъж. Четивото беше забавно, но му липсваше една доза реалистичност: така де, отдавна мина времето на „Оркестър без име“ и никой не вярва на „продуценти“, забърсани на плажа. Та в този ред на мисли отсега си предупреждавам, че моят „дневник на молохоличката“ няма да бъде такъв. Просто не ми се влиза в шаблона на кухата руса лейка, която обича леопардови – принтове и когато не гледа „Планета“, взема чантата плик, пъха в нея кучето и отива на шопинг в мола. Лично аз нещата ги виждам така: живеем в ерата на моловете. И независимо дали ни харесва, или не, ще трябва да си изживеем и тая мода. Както изживяхме истерията на „Макдоналдс“. Междувременно ще се пробвам да изброя няколко безспорни преимущества на молкултурата (и да не се разоря до девето коляно, докато прескачам от „разпродажба“ на „намаление“)!

ТУК НОНСТОП ТЕЧЕ МОДНО РЕВЮ. И НЕМАЛКА ЧАСТ ОТ ЖЕНИТЕ, С КОИТО СЕ РАЗМИНАВАШ В КОРИДОРИТЕ И В МАГАЗИНИТЕ, СА ОБЛЕЧЕНИ С ВКУС. ОПРЕДЕЛЕНО ИМА КАКВО ДА СЕ КОПИРА (ОРАНЖЕВО, КОЕТО СЕ ВРЪЗВА ПЕРФЕКТНО С ТЕН НАПРИМЕР), КАКТО И ВЕДНАГА ТИ СЕ НАБИВАТ НЯКОИ ПРИМЕРИ ЗА КАТЕГОРИЧНИ DONT КОМБИНАЦИИ. ШАЛВАРИ ПЛЮС БОТУШКИ С ОСТЪР, ЗАКАЧЛИВО ИЗВИТ НОС? СЛУЧАЙНО ДА НЕ СМЕ НА СРЕЩА С МАЛКИЯ МУК?!

Пазарувайки, не получаваш мускулна треска на краката целогодишно, тен „на текезесарски потник“ през лятото и измръзване на носа и ушите през зимата, защото всичко – от бельото до фризьора – ти е удобно струпано на едно място.

ТОВА Е СПАСИТЕЛНИЯТ ПОЯС ЗА ВСИЧКИ, ТЪРСЕЩИ ПОДАРЪЦИ В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ. КОЛЦИНА ОТ НАС ОТЛАГАТ ЛИ, ОТЛАГАТ ИЗБИРАНЕТО НА ПОДАРЪК, ЗАЩОТО НЯМАТ ВРЕМЕ ИЛИ НЕ МОГАТ ДА ИЗМИСЛЯТ НИЩО ХУБАВО? ДОКАТО С УЖАС НЕ УСТАНОВЯТ, ЧЕ ДО РОЖДЕНИЯ ИМЕННИЯ ДЕН, ПОГАЧАТА И Т.Н. ОСТАВАТ 4 ЧАСА, А ДО КРАЯ НА РАБОТНИЯ ИМ ДЕН – 2!

Не рискуваш да си купиш Adibas и Pakko Raban. И обикновено получаваш адекватни консултации на тема бяла и декоративна козметика.

Прекрасно място за повдигане на самочувствието. В мига, в който няколко жени те измерят високомерно с поглед от главата до петите, си наясно, че си в топформа!

ЗА МИНУТИ МОЖЕШ ДА ВЛЕЗЕШ В ЧАС С ПОСЛЕДНИТЕ НОВИНИ ОТ СВЕТА НА КИНОТО И КНИГИТЕ. КАТО ПРОСТО ХВЪРЛИШ ЕДНО ОКО НА АФИШИТЕ/ТАБЛАТА С ПРОЖЕКЦИИТЕ И НА РАФТОВЕТЕ В КНИЖАРНИЦИТЕ. МЕЖДУ ДРУГОТО, „ЖИВОТ НАЗАЕМ“ НА ДЪГЛАС КЕНЕДИ (COLIBRI, 15 ЛВ.) СИ СТРУВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ.

Нивата на паркинга могат да се използват като допълните¬лен курс по паркиране, шофиране и ориентиране. Невероятно, но факт: можеш да поиграеш и хокей с блейдове тук. Носят се легенди как на едно от нивата на един паркинг нощем група адвокати правят точно това.

ДА СИ ПРЕДСТАВИМ, ЧЕ НАВЪН ВАЛИ И Е СТУДЕНО, А ТИ НЕ ИСКАШ ДА ПРЕКАРАШ ПОРЕДНИЯ УИКЕНД ЗАТВОРЕНА С ГАДЖЕТО МЕЖДУ ЧЕТИРИ СТЕНИ. СПОКОЙНО МОЖЕ ДА ОТИДЕТЕ НА КИНО И КАФЕ В МОЛА. ЕТО ГО И ПЕРФЕКТНИЯ МОМЕНТ ДА МУ ПОКАЖЕШ НЕБРЕЖНО РОКЛЯТА НА ВИТРИНАТА, КОЯТО СИ ХАРЕСА, ТАКА И ТАКА РОЖДЕНИЯТ ТИ ДЕН НАБЛИЖАВА.

След особено тегав и продължителен работен ден, когато нервите ти са на ръба на скъсването, в мола все още има куп работещи магазини, където да „забършеш“ нещичко на път за вкъщи и да си повдигнеш духа. Има и отворено химическо чистене, където можеш да си дадеш и вземеш дрехите и през седмицата, без да е необходимо да търчиш като луда в събота до обяд.

МОЖЕШ ДА СЕДНЕШ ДА ОБЯДВАШ ИЛИ ДА ВЕЧЕРЯШ САМА. И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЧОВЕКОПОТОКА НИКОЙ НЯМА ДА ТЕ ГЛЕДА СТРАННО, НИТО ЩЕ СЕ ОПИТА ДА СЕ ПРИСЛАМЧИ ДА ТИ ПРАВИ КОМПАНИЯ.

Можеш да си пофантазираш, че ей сега иззад ъгъла ще се появи Калин Врачански…

4 НАЧИНА ДА УСПОКОИШ ШОПИНГ ПРИСТЪПИТЕ СИ

  1. Дишай и пак дишай

Обещай си., че ще излезеш на шопинг на заплата. И тогава ще можеш да изхарчиш до… (тук попълваш сума спрямо бюджета си). Самата мисъл, че се приближава датата, в която ще можеш да пръснеш пари съвсем официално, действа успокояващо. Освен това, ако мернеш нещо на някоя витрина, ще знаеш къде да се отправиш на въпросната дата.

  1. Прави периодична инвентаризация на гардероба си.

Ще откриеш сума неща, които просто си забравила. И сума комбинации, които не са ти хрумвали досега. Плюс ненужни аксесоари. Така нагледно ще се увериш, че има какво да облечеш. При това видът ти да е абсолютно нов.

  1. Трампи дрехи

С приятелка или със сестра. Колкото и различен вкус и фигура да имате, съществува поне едно нейно нещо, което ще ти грабне окото още в първата секунда, и си представи колко много ще ти отива. Поискай го временно, колкото „да си начешеш крастата“.

  1. И ако все пак не издържиш

Инвестирай в бижу. Ще можеш да го носиш с различни дрехи и да му се радваш всеки ден.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар