Най-опасните любовни клишета на планетата. Да ги разчупим!

КЛИШЕ №1

Aкo след първата среща той не ми, звъни и не ми праща есемеси два- три дни, явно не сьм му интересна. Тъпо е да му звъня и да се излагам.

Ох, не е тъпо да му звъннеш. Не сме 1954 г.! Напротив, забелязвам, че повечето от приятелите на сестра ми (която е значително по-малка от мен) са все едни такива кипри момченца, които предпочитат да бъдат ухажвани. Много е просто – ако не ти излиза от ума, набери го. Или бързо ще разбереш, че няма нужда да си губиш времето, или ще спечелиш уважението му и ще го заинтригуваш повече. И в двата случая ти печелиш. Причините, по които един мъж не ти се обажда след първа среща, са разнообразни. Да не мислиш, че само ти страдаш от заблуди в самооценката си? Има мъже, които, колкото повече харесват една жена, толкова по-разсеяно и непукистки се мъчат да го раздават. А мисленето тип „Не я заслужавам“ е евъргрийн при по-романтичните сред нас. Представи си – в твоите очи първата среща е минала перфектно, ти си била блестяща, издокарана, пълна с впечатляващи истории, изискана, с вкус… Вероятно си употребила и две-три думи, които после му се е наложило да провери в речника… Избраникът ти може просто да е бил зашеметен от това съвършенство и сега да си мисли потиснато: „Къде съм тръгнал да я свалям, тя не ми е в категорията.“ Този страх може да ни принуди да се покрием вдън земя. Ако не е това, възможно е да са му се случили непредвидени бели, а може (и това не е мръснишко, а съвсем човешко – признай си, че и ти го правиш!) да „преслушва“ и още няколко потенциални кандидатки. Ето какво предлагам: ако до седмица не ти се обади, а ти все още тръпнеш, звънни му и го покани на някакво групово излизане на кино и кръчма с приятели. Така не рискуваш много и не му се натягаш. Ако го вълнуваш по някакъв начин, ще дойде. Ако ли не, голям праз. Разбрали сте се без неловки моменти.

КЛИШЕ №2

„Приятелят ми е мил, обичлив и грижовен, обаче не чувствам много химията. Щом сексът не е взривяващ, трябва просто да се разделим, защото рано или късно проблемът ще ни се отрази.

Наслушала си се на изстрадани мъдрости за отношенията между половете, непостоянството на мъжете несигурността на жените и прочее. Хайде да отсеем истините от заблудите и тази вечер да спим спокойно (или поне да си легнем спокойно), намига ти Лазар Малинов. Вярно е, че ако този човек не те вълнува физически ПО НИКАКЪВ НАЧИН, връзката ви е обречена. Също е вярно, че всеки уважаващ себе си мъж би предпочел да скъса­те, вместо да си с него от съжа­ление. Няма по-гадно нещо за един мъж от това да разбере, че той желае жената до себе си повече, отколкото тя него. Обаче! Не съм жена и само съм ги чувал тези работи, но, доколкото знам, при вас либидото винаги е… under construction, така да се каже. В смисъл, ако му дадеш време, то се развива в неочаквани посоки. Опитвам се да ти кажа, че има голяма разлика между това един мъж да те привлича малко и това да не те привлича ИЗОБЩО. Ако намираш в приятеля си разни въз­буждащи неща, но все още ти е трудно да разгрееш в леглото, трябва да му дадеш шанс. От сестра си знам (мерси, хлапе!), че много често в подобна ситуация изпадат момичета, които са се вкопчили в някакъв идеален образ и имат проблем да пожелаят истински мъже, които се различа­ват от фантазията им. Затова бъди щедра и търпелива и – изви­нявай, ама ще го кажа! – имай на ум, че шансовете да попаднеш на мъж, който нито е мил, нито е обичлив, нито те взривява в леглото, са винаги по-големи от тези да намериш съкровището, което имаш в момента.

КЛИШЕ №3

„Мъжете казват, че обичат невинни девойки, но винаги ги зарязват заради мръсници. Ако искаш да задържиш един мъж, трябва да се жертваш в леглото и да го задоволяваш, както иска.“

Възможно е това клише да е валидно за повечето мъже в някакви периоди, в които сами­те те не знаят какво искат. Но не е вярно за ВСИЧКИ мъже ВИНАГИ. Ще та кажа какво обаче винаги е вярно и се усещаме, когато ти се жертваш и това никак, ама никак, не ни кефи. Излизах с една много умна и романтична жена и си прекарвах с нея прекрасно, докато не я свалих наистина. Когато за пръв път правихме секс, по средата на прелюдията тя изведнъж се стегна, придоби изражението на човек, който отива на зъболекар, за да му вадят мъдрец, и започна съсредоточено и отвратено да…ами, да поблизва… „малкия Лазар“. До-виж-да-не. Последното, което искам, е жена да се насилва да ми доставя удоволствие. По-страстоубийствено нещо няма. Знам, че днес е модно всички момичета да изглеждат супероткрехнати и дръзки, опитни и изобщо готови на всичко фурии, обаче резултатът често е фалшив и объркващ. Някои жени са си естествено съблазнителни, разчупени или дори безсрамни и това поведение работи за тях. Но колкото и твърдо да си решила да си като тях, ако това не ти иде отвътре, няма да заблудиш никого задълго нито ще ти хареса, ако успееш). Мисълта ми е следната: ако не си „лесна”, „сластна“, „разтропана“ или каквато там дума предпочиташ и не се напъвай да станеш, защото така самата ти се превръщаш в клише. За един нормален мъж наистина е по-отблъскващо да партньорка, която внезапно превключва на режим „псевдомръсница“ по задължение, отколкото да си прави кротък, неакробатичен секс с момиче, което има здраво самоуважение и спалнята се чувства като равностоен партньор, а не като обслужващ персонал.

Ако се върнем на въпроса обаче, трябва да кажа, че според мен понятието „невинна девойка“ се тълкува различно от мъжете и от жените. За нас „невинна“ означава без много опит, следователно без кой знае какъв запас от умения. Уверявам те, че никой мъж с поне малко чувства към такова момиче, няма да го захвърли за някоя отракана госпожица просто ей така. Всъщност ние, мъжете, сме големи привърженици на рутината. Оргазмът си е Оргазъм, ако ще всеки път да е само в мисионерската. Но нека бъдем честни – за вас, момичетата, „невинна“ най-често значи „необичаща секса”. Знам, причините са различни – може да е от свенливост, от ниско самочувствие лош опит, от семейното възпитание от повишено внимание към хигиената (вика му глусливост впрочем), от страх да се довериш на мъжете или да се отпуснеш… Каквото и да е, това нещо прави положението принципно различно. Едно да си лягаш с момиче, което няма опит и обича простите неща, но в замяна на това ти ги дава без срам, щедро и успява да им се наслади заедно с теб (и при повече късмет, иска да се учи и е отворено за нови преживявания), а съвсем друго е да си лягаш в момиче, което просто изтърпява твоите плътски попълзновения и те засипва с правила За това какво можеш да пипаш и какво не, кога, колко пъти на седмица, при какво осветление и прочее. В единия случай има взаимност мъжът се раздава, жената се раздава, двамата са отбор в, споделянето на нежността, колкото и семпли да са измеренията в другия мъжът се чувства като някакъв агресор, който се възползва от жената и някак си я опетнява почти против волята й. При такива обстоятелства е ясно, че първата майка, която покаже истински ищах и приключенски дух, ще го отнесе като ураган – палатка. Сериозно, дами – ако по каквато и да е причина не ви се прави секс, просто не си го причинявайте. И не го причинявайте на мъжете с вас.

КЛИШЕ №4

„Жените могат да се влюбят в гробни, но одухотворени мъже, но мъжете винаги ще те зарежат заради по-хубава дори да е абсолютно куха.”

70 % от женените мъже смятат, че са избрали идеалната жена

Дай да не се ритаме по пищялките. Както има жени, които моментално ще зарежат някой симпатичен юноша за чичкопаричко, защото просто такива са им приоритетите в живо-та, така има и мъже, които-все в стремят да „ъпгрейднат” модела мацка, с която излизат, по определени външни белези. Тоест и двата пола не са имунизирани срещу това поведение просто има процент хора, които не приемат околните като личности, а просто като аксесоари. Когато ти си с даден човек не за да се подкрепяте и обичате взаимно, а просто за да го консумираш, резултатът е все един и същ независимо дали си мъж или жена. Впечатлението, че мъжете по-често се провиняват по този параграф, се дължи най-вече на факта, че както по света, така и у нас кухите красавици са много повече на брой от чичкопаричковците (все пак по-лесно е да се поддържаш руса и атрактивна, отколкото да натрупаш много пари, независимо дали по честен или нечестен път) и цялото това предлагане трябва да се оттича надолу по стълбицата на доходите. Иначе цялата тази драма, дето за жените винаги е било много по-задължително да отговарят на някакъв модерен естетически идеал, отколкото за мъжете… Вярно е и сигурно е много дразнещо за вас, но не съм го измислил аз! Хиляди години цивилизация са затвърдили тази неправда.

КЛИШЕ №5

„Гаджето ми не ме гушka след секс – това означава, че няма чувства към мен.”

Не непременно. Останал съм с впечатлението, че оргазмът е доста по-изцеждащо занимание при мъжете (жените сякаш не губите разсъдъка си чак толкова), което поглъща цялото ни същество и после ни трябва малко време, за да си натиснем бутона Restart. Имайки предвид, че момчетата не ги прегръщат и галят толкова много, докато растат, пък и физическите близост и между хетеросексуални мъже са си табу (докато вие се мляскате и мачкате с приятелки като котенца!), гушкането не ни идва отвътре и определено не е начинът, по който повечето от нас изказват задоволство, благодарност, привързаност и прочее посторгазмени чувства. Разбира се, ако те познава и държи на комфорта ти, мъжът с теб ще знае, че обичаш да бъдеш прегръщана, и би се старал да го прави, дори да не му иде отвътре. В този ред на мисли имам две предложения: 1) Кажи на човека, че имаш някаква нужда от физическа близост след акта, и му остави малко време да се усети какво да прави; 2) Не превръщай всяка дребна недодяланост в поведението му в симптом на хронична недостатъчност на чувства. Хората изразяват любовта си по различни начини, а много често се затрудняват да я изразят изобщо. Ако обаче държиш да чоплиш темата, ще ти издам един истински значим критерий за привързаността му – наблюдавай как е с физическия контакт извън спалнята. Ако не се сеща да те докосва и прегръща в несексуални ситуации, ТОВА вече е лош знак. Много лош.

КЛИШЕ №6

„Когато един мъж ти каже, че не е готов да се обвърже, значи просто иска да те напусне“

НЕ! Не ме интересува в колко различни статии и списания си прочела този уважаван рефрен – НЕ Е ВЯРНО! Да, за да казва, че не е готов, мъжът с теб със сигурност го чувства, но това изобщо не гарантира провал на връзката. Помни, че когато чуеш тази реплика, ти предстои изпитание, а не разочарование и раздяла на всяка цена. При всички положения топката е на твой терен – твоята реакция ще определи дали ще ви бъде, или не. Можеш или да решиш да му дадеш още време да се пребори със съмненията си, или да поемеш отговорността и да заявиш, че ти от своя страна си готова за сериозна връзка, и ако няма изгледи да я получиш, ще трябва да се оттеглиш и да потърсиш друг партньор. Познавам две двойки, които са щастливо женени именно след такъв период – жената си тръгна, мъжът осъзна, че не може да живее без нея, и на бърза ръка преосмисли позицията си относно обвързването.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар