Гримът е рисувателно изкуство, а платното – вашето лице!

Превърнете недостатъците в чаровно предимство с помощта на грима! Затъмняването и осветляването на определени области върху кожата става с комбинирането на тъмни и светли цветове грим.

За да изглеждат очите:

По-големи – очните линии трябва да са паралелни. Очертаваме с бял очен молив пространството между линиите на външния ъгъл на окото, както и по дължината на естествения контур на долните мигли над очната линия.

По-малки – очната линия се нанася точно върху контура на миглите, следваща естествената им форма. Двете линии – от долния и горния клепач, се събират във външния и във вътрешния ъгъл на очите.

За да изглежда носът по-:

Широк – нанесете по-тъмен фон дьо тен от двете страни на носа и върху ноздрите и осветлете останалата му повърхност със светъл.

Къс – нанесете тъмен фон дьо тен върху долната част на носа и върху ноздрите. Осветлете, започвайки малко по-долу от нивото на очите и приблизително до потъмнения участък.

Дълъг – защриховайте по дължината и от двете страни, след което осветлете, започвайки от основата му и завършвайки до зоната между веждите.

За перфектни устни:

Много тънки устни – започвайки от точката V, очертаваме нов контур, уголемявайки устните, но без да се отдалечаваме много от естествената им линия и без да променяме тяхната форма. Използваме светъл тон червило и молив за контура.

Месести устни – следваме очертанията им с молива за устни. Не запълваме прекомерно ъглите и използваме тъмни цветове.

Асиметрични уста – проектираме с молив нов контур, коригирайки асиметрията. Нанасяме червилото с помощта на четка, тампонираме, за да се отстрани ненужното количество и отново нанасяме червило.

Основата за очни сенки може да се използва и като основа за червило. За перфектно покритие и по-голяма издръжливост, нанесете върху устните малко количество от продукта и върху него нанесете червилото.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар