Етеричните масла премахват напрежението и умората!

Те регулират реакциите на организма при стрес и повишават жизнената енергия, спомагайки за преодоляване на тревожните състояния и депресията.

aromatheraphyУстановено е, че ароматът на някои растения като лавандула, бергамот,  риган и сандалово дърво предизвиква промени в мозъчните вълни, което води до усещане за покой и подобрява съня.

Благодарение на силно концентрираните етерични масла, предлагани в търговската мрежа, вече можем да се възползваме от тези дарове на природата – под формата на инхалации, вани или разтривки. Можем да капнем малко количество върху носна кърпичка, върху нощната лампа или върху изпарител.

Маслото за баня или масаж се добавя към друго масло за основа. За приготвяне на масажно масло добавете 8-12 капки етерично масло към 8 ч.л. студенопресовано растително масло (например бадемово, слънчогледово или масло от гроздови семки). За вана се смесват 10-30 капки етерично масло с 20 ч.л. масло за основа.

Етеричните масла са с висока концентрация и не бива да се приемат вътрешно. При някои хора се наблюдават алергични реакции, така че внимателно тествайте всеки новозакупен продукт. Употребата им е абсолютно противопоктазана за бременни жени. Ако имате чувствителна кожа, както и ако страдате от епилепсия, високо кръвно налягане или наскоро сте претърпели операция, преди да започнете терапия с етерично масло, задължително се консултирайте с лекар. За да сте сигурни, че купувате висококачествени продукти и ги съхранявате правилно, можете да се посъветвате с ароматерапевт. Някои масла запазват свойствата си с години, докато други (като лимоновото и портокаловото масло) трябва да се държат в хладилник. Съхранявайте маслата в добре затворени бутилки, на тъмно и за предпочитане на хладно място.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар