Как наддава детето ви? Важно е за IQ!

baby-picky-eaterБавното или прекалено бързо нарастване на теглото при бебето в първия месец от живота му е знак, че трябва да потърсите педиатър.

От начина, по който мъникът наддава, може да се съди за бъдещия му коефициент на интелигентност, коментира medikforum.ru.

Учени от университета в Пенсилвания изясниха, че умственото развитие в ранна детска възраст има пряка връзка с редовните закуски. Пълноценното хранене е изключително важно за бъдещия му коефициент на интелигентност. Канадски и австралийски учени правят това заключение за IQ на базата на обстойно проучване върху показателите на 14 000 здрави деца от Беларус.

Децата, чието тегло се е увеличило с 40% през първите четири седмици след раждането, впоследствие са потвърдили IQ с високи стойности. Те се оказали с 1.5 пункта по-добри от тези на връстниците им, чието тегло нараснало за същото време едва с 15%.
Ако пък бебето наддава прекалено бързо, това също е тревожен знак. Хората, които са имали подобно развитие в ранното си детство, обикновено по-късно страдат от хипертония.
Възрастните винаги се радват на пухкавите бебоци, а грижливите баби умират да натъпчат внучето с още няколко лъжички полезна храна. Колкото и качествена да е тя, количествата не вършат добра услуга на детето. Ето защо е важно децата да не бъдат хранени насила!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар