Черешата – плодът на красотата и здравето!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Ако включвате в храната си поне половин килограм на ден череши, вие ще намалите нивата на лошия холестерол, кръвната захар, както и ще повишите антиоксидантния капацитет на кръвта.

Много научни изследвания показват, че перилил алкохолът – естествено съединение, съдържащо се в черешите, може да предотврати рискове за здравето, включително и рак. Черешите спират растежа на раковите клетки, като ги лишават от протеини. Освен това те са естествен източник за облекчаване на болката. Червеният пигмент в черешите, казват учените, съдържа естествени антоцианини, които със своите противовъзпалителни свойства облекчават болката по-силно от аспирина или ибупрофена.

Направете си маска за лице от череши – смачкайте 20 череши, намажете лицето и оставете да проникне в кожата. След това отстранете внимателно с мека кърпа и изплакнете с хладка вода.

Лечебни свойства. Очевидно, черешите са противовъзпалително и обезболяващо средство при болки в ставите, мускулите, подагра и дори артрит. Съставката, с която облекчават болките е антоцианин. Сладките вишни са още по-добри с техните лечебни свойства.

С високото си съдържание на антиоксиданти (повече от всички останали плодове) черешите са чудесна храна за поддържане на красотата ви. Мелатонинът, намерен в черешите, помага да регулирате биоритмите, с което ще подобрите съня си и ще забавите естествените процеси на стареене. Плюс това, двата флавоноиода – isoqueritin и queritrin – са мощни антиоксиданти, които забавят процеса на стареене и са полезни за хората, които страдат от безсъние.

Енергиен стимулатор. Черешите също са с ниско съдържание на мазнини и холестерол, но високо съдържание на вода, фибри и натрий и са отличен избор за подпомагане процеса на отслабване. Редовната консумация спомага за повишаване на енергийната нива и модифициране на метаболизма, което води до здравословно отслабване.

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар