Неутрализирайте неприятните миризми от хладилника с мляно кафе

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

  • Ароматизирайте хладилника

Неутрализирайте миризмата на развалена храна след като хладилникът ви се е повредил или е спирал токът. Напълне­те няколко съда с мляно кафе или утайка от кафе и ги сложете в хладилника да престоят една нощ. За още по-приятен аромат към кафето добавете ня­колко капки ванилия.

  • Не вдигайте прах

Преди да почистите пепелта от камината, наръсете с влаж­на утайка от кафе. Така по-лесно ще почистите огнището и помещението ня­ма да се изпълни с прах.

  • Запазете живи червеите за риболов

С чаша утайка от кафе червеите за риболов ще останат живи през целия ден. Смесете я с пръстта в кутията за стръв, преди да сложите вътре червеите. Те обичат кафе колкото и ние, а хранителните вещества в утайката ще удължат живота им.

  • Подхранете растенията

Не изхвърляйте утайката от кафе, тъй като тя е богата на хранителни вещества, от които се нуж­даят растенията, виреещи в кисела среда. Подхранете розовите храсти, азалиите, рододендроните, вечнозелените растения и ка­мелиите. По-подходяща е утайката от кафемашините с каничка, а не от кафеварките тип „чайник“, тъй като съдържа повече азот.

 

Кафето с цигара предпазва от Паркинсон!

 

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар