Полезни уреди в кухнята

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Чудесни ястия могат да се приготвят без изобщо да се използва кухненски робот


Купете това, което ви е от полза

Производителите на кухненски уреди ще са безкрайно щастливи, ако ви убе­дят, че конкретен продукт е от изключи­телна важност за готварските ви умения или че направо ще ги преобрази. Но истината е, че това, което е полезно за едни, за други може да е ненужно. Чудесни ястия могат да се приготвят, без изобщо да се използват кухненски робот, пасатор, микровълнова фурна или сокоизстисквачка. Понякога е по-лесно яйца и сметана да се разбият на ръка със старомодната тел. Когато става въпрос за уреди, изберете това, което считате, че ще ви е от най-голяма полза и е с разнообразни приложения.

Тенджера с двойно дъно

Ето едно кухненско приспособление, което е тол­кова старо, че вече дори не се реклами­ра, така че за някои може да се стори ново или непознато. Опитните готвачи използват тенджерата с двойно дъно непрекъснато. С нейна помощ храната, особено сосове и супи, се поддържа топ­ла без да се прегрява. С нея можете лесно да разтопите шоколад без да го изгорите. За да си направите съд с двой­но дъно сами, поставете огнеупорна купа върху тиган с вряла вода. Уверете се, че купата е стабилна върху ръба на тигана, така че основата й да не е пото­пена във водата, а да е малко над нея.

Опитайте новото, но запазете ста­рото

Производителите често кръщават новите си творения „технологичен про­бив“, като твърдят, че са върховни заместители на по-старите версии, събира­щи прах по рафтовете в дома ви. Ако се поддадете на изкушението и ги купите, не бързайте да изхвърляте старите приспособления, поне докато се уверите, че нова­та придобивка върши по-добра работа. Старомодното четиристранно ренде на­пример си остава най-добрият уред за настъргване на зеленчуци и сирене. Става и за пармезан. По-новият вариант, плоско едностранно ренде с дръжка в единия край, може да е по-подходящ за пармезан, чесън, индийско орехче и шоколад, но не може да се употреби за по-меки храни като краставици и домати.

 

 

 

Не прескачайте закуската!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар