ЦЕЛУНИ МЕ – Големият пътеводител за устните – 1

Този сезон устните са в главната роля! Привличащи погледите, секси и провокативни, те блестят в перлено, в ярки и сочни цветове и дори в шокиращо черно, а правилната техника на гримиране е ключът към убийствения ефект.

Малинов глос

Този сезон искрящо­то цикламено блести ти с лъскав завършек и се носи дори и с официален тоа­лет, тъй като кога­то е нанесено безупречно, излъчва елегантност и свежест Първо внимателно очертай устните с молив, като започваш от средата на горната устна. Моливът, с който след това ще запълниш целите устни, трябва да е в същия тон като гланца (А) – така ще получиш интензивна осно­ва, с която глосът ще е по-траен и цветът ще сияе по-силно. Нанеси го върху устните с четчица, за по-рав номерен цвят (Б), като дозираш внимателно точното количество.

Малки хитрини

С помощта на грима можеш да коригираш тънките или пък прекалено издутите устни. За да постигнеш естествен резултат, използвай триковете на професионалните гримьори. Първо нанеси фон дьо тен върху устните, така че да смекчиш естествения контур, като внимаваш слоят да е съвсем тънък. При по-тънки устни с молив очертай контур точно над естествения им ръб (а), при по-дебели – един милиметър от долната му страна (б).

Наситено ягодово

1. Гланц в розово Lipfinity Color&Gloss (Max Factor, 12,30 лв.)

2. Течно червило Pure Color Gloss (Estee Lauder, 38 лв.)

3. Гланц за устни в розово Effet 4D (Bourjois, 17,20 лв.)

4. Гланц Glam Shine 6H (L’Oreal, 17,90 лв.)

5. Гланц Laque Fever (Lancome, 52 лв.)

 

Нахално алено

Винаги на мода, универсално и неустоимо – класи­ката при червилата за пореден сезон не слиза от устните на звездите, които търсят непреходна еле­гантност във визията си за всеки официален повод. За да изгладиш неравностите по устните и да осигуриш файност, първо ги ексфолирай, като използваш мека четка за зъби. След това нанеси с четчица малко коли­чество фон дьо тен. Остави няколко минути да попие и фиксирай с пудра (А). Внимателно очертай устните с цвят, пасващ на червилото (Б), което след това нанеси с тънка четица (В). Леко попий със салфетка и намажи с четчицата още веднъж за равномерен резултат. Съвет: яркото червило привлича вниманието към носа, така че ако твоят не е съвършен, не рискувай с подобна визия.

Средно тъмна Огнено червеното в различни­те подтонове подчертава по нов начин красо­тата на този тип кожа.

1. Интензивно червено Hydra Lustre Lipstick (Estee Lauder, 44 лв.)

2. Червено червило с овлажняващ ефект Moisturizing Cream Lipstick (Yves Rocher, 22 лв.)

3. Ярко черве­но Rouge Color Fever 104 (lancomo, 44 лв.)

Тъмна Цветове като слива или тъмночерешово хармонират със загорялата кожа.

1. Червило в ярко и свежо лила Light Cre­ator Shine&Volume (Deborah, 15.80 лв.)

2. Червило в топъл керемидено червен нюанс Perfect Rouge (ShiSeiDo, 47 лв.)

3. Тъмночервено чер­вило Ultra Color Rich (Avon, 8.50 лв.)

Светла Бледата кожа е добра основа за кра­сив контраст с по-хладните нюанси на чер­веното и кораловото.

1. Червило в тъмно прасковено Sweet Kiss (Bourjois, 17.50 лв.)

2. С нюанс на тъмен корал Color Fevre (Lancome, 44 лв.)

3. Червило в ярък и хладен червен нюанс Glossy Sheer Lipstick (Yves Rncher. 22 лв.)

 

Греховно лилаво

Към този наситен и силен цвят единственото, от което имаш нужда, е само мал­ко спирала върху миглите. Като начало нанеси основа вър­ху устните, но първо трябва да изгладиш с фон дьо тен и след това да фиксираш леко и без излишно наслагване с пудра. След това нанеси върху устните плътен гланц в лилаво (А).

Съ­вет: можеш да отстраниш из­лишното количество от гланца, като махнеш памучето от клечка за уши и прокараш единия край на кухата тръбичка по контура на устните внимателно, за да не оставиш следа по тях. Излиш­ният гланц просто ще се събере в тръбичката (Б). Периодично наблюдавай все пак дали няма останали излишъци по устните.

Интензивна програма

1. Червило Water Shine Elixir Nr. 538 (Maybelline Jade, 12,90 лв.)

2. Гланц Extreme Gloss (Avon, 8,50 лв.)

3. Гланц Professional Longwear Gloss (Deborah, 15,50 лв. )

4. Гланц Glam Shine 6H (L’Oreal, 17,90 лв.)

5. Червило Lipfinity Essential Violet (Max Factor, 23,40 лв.)

Черна магия

Този грим е специално за клуб и предимно за смели експериментаторки – подобен дързък акцент освен това изисква минимум грим върху останалите части на лицето, за да има баланс. Ще бъдеш забелязана и запомнена Нанеси пудра върху устните и извън контура им, което в случая е особено важно – така ще избегнеш разтичането на глоса. След това запълни с черен молив (А). После отново мини по краищата с пудра (Б). Завърши с акуратно нанасяне на черния гланц (В). Работи през цялото време внимателно, защото от евентуален силен натиск естественият цвят на устните ще започне да прозира. За да изпробваш тази смела визия, преди да си купиш гланц в чер­но, ти препоръчваме да смесиш малко безцветен гланц с очна линия, за да получиш подобен ефект.

Мрачен шик Черен гланц за устни Color Fever Piha Black Gloss (Lancome, 45 лв.), който може да се из­ползва и само­стоятелно

Точна линия

Светлите моливи за устни служат като коректор, силно подостре­ните са най-прецизни, а водоустой­чивите гарантират трайност. Съвет за на­чинаещи: Избери по-мек тип молив – най- лесен е за използване

1. Молив за устни Smoothing Lip Pencil (ShiSeiDo, 39 лв.)

2. Молив за устни Giordani Gold (Oriflame, 15.90 лв.)

3. Молив за устни Defining Liner (Clarins, 29 лв.)

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар