Колко нормална е дамската ти чанта?

Това е сериозен въпрос – та нали според съдържанието й психолозите тълкуват какво става в главата ти!

8 „странни“ неща, които са си съвсем нормални

  1. Да имаш цял шкаф с чанти, но да носиш две любими – една през сту­дените месеци, друга през топлите. В 68% от случаите зимната чанта е обемна, а 6 40% – черна и с лак
  2. Да предпочиташ екокожата или някаква дру­га ефектна материя пред естествената кожа. Цели 46% от европейките изтък­ват, че преживяват зле неизбежните одрасквания по скъпите чанти от истинска кожа и заради това рядко се решават да излязат с тях.
  3. Да разнасяш на рамо енциклопедия от болестотворни организми. Аме­риканско микробиологич­но изследване на повърхнос­тите на 200 дамски чан­ти открило, че всички били носители на бактерии, а в 1/4 от случаите броят им достигал милиони! Сред най-разпространените микро­би по любимата ти чанта сигурно са салмонелата, стафилококите и дори… е. коли!
  4. Да не щадиш гър­ба си. Средното тег­ло на дамска чанта сега е 2 кг. Смята се, че до десети­летие статистиката ще сочи 3,5 кг! За да не изкри­виш гръбначния си стълб, не забравяй да сменяш раме­нете!
  5. Актуалната мода те спасява от товари. Така популярните напоследък чанти плик ти носят почив­ка това лято – заради огра­ничения им обем средно­то тегло на нещата, които носиш вътре, е намаляло с 57% от 2007 г.
  6. Да не я комбинираш с нищо. Според 71% от жените под 30 не е задължи­телно чантата да се съче­тава с обувки или колан, защото това е староврем­ски подход. Днес чантата е модно бижу само за себе си.
  7. Дамската ти чан­та често да подслоня­ва немного „дамски“ неща – читателките на GLAMOUR споделят, че разнасят вът­ре „отвертки, изолир­банд“, „тирбушон“, „ракия“, „тв дистанционно“, „розо­ва вратовръзка“, „парчета от чипс“, „огромен пирон“, „фасунги за крушка“, „250 броя презервативи“, „изпол­зван вибриращ пръстен“.
  8. Формата й да изда­ва характера ти. Спо­ред психолозите, ако пред­почиташ чанти, наподобява­щи кутия и закопчаващи се плътно, ти не обичаш спон­танността. Ако пък оби­чаш големите меки платне­ни чанти, значи си грижовна и топла натура.

Нормални числа

1 ОТ 12 жени би похарчила 300 или повече лева за дамс­ка чанта

24 500 долара е най-високата цена, платена за чанта в търг на eBay (модел Hermes Birkin)

6 дамски чанти притежава сред­ностатистическата българка във всеки един момент

26 европейки биха инвестирали в дамска чанта, ако можеха да изберат само един модел

21 са чантите Marc Jacobs, наречени на модели: Daria (Вербови), Karolina (Куркова), Christy (Търлингтън)…

111 чанти средно би притежава­ла през целия си живот дама, която следва тенденциите.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар