Как да действаме ако преядем?

Януари е месец, в който има дори повече празници от декември

преяждане

Предполага се, че ще посетите поне още 1-2-3 празнични трапези. Какво трябва да направите в случаите на преяждане. Може ли с няколко прости трика да помогнете на стомаха си да преодолее празничното натоварване?

На помощ ще ви дойде медицинският въглен – изпитано средство при преяждане, преливане, хранителни отравяния, разстройство. Можете да го вземете и предварително – 2 или 4 таблетки ще държат главата ви трезва, а на сутринта на стомаха ви няма да му е гадно, дори да сте прекалили с вкусотиите и напитките. Лекарите предписват по 1 таблетка на 12-15 килограма от теглото ви. Пийте ги с преварена вода.

При болки и киселини под лъжичката през половин час пийте по 2-3 супени лъжици сок от сурови картофи.

Ако газове разпъват корема, помага кориандър. Зрънцата се смилат или счукват и от тях се прави отвара -половин чаена лъжичка на чаша вода. Пие село 1 чаена лъжичка след храна през интервал от 15 минути, пише вестник „Всичко за семейството“.

Добре действа чаят от анасон, който облекчава стомашните колики и премахва газовете. Дъвчете половин чаена лъжичка от семената или си направете чай от тях.

Помага и ментовият чай. Една супена лъжица ментови листа се запарва 3-4 минути в чаша вряла вода. Чаят се пие топъл, пише вестник „Всичко за семейството“.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар