Зрителна измама помага да отслабнете

промоции

 

Учените твърдят, е че всеки ден хората консумират едно и също количество храна, независимо от съдържанието на мазнини и калории. Та­ка че опитайте се да наблегнете на обем­ните храни, които са питателни, но не са калорични.

Например вместо шепа калорични стафиди хапнете грозде, което е с голямо съдържание на вода. Вместо плочка сире­

не или парче месо изяжте порция боб или зеленчуци.

Когато правите салата от макарони, сложете повече зеленчуци, за да стане по-диетична. Заменете пържените картофи с пюре от тиква с обезмаслено прясно мляко. Когато приготвяте чили, набля­гайте на богатите на влакнини варива и зеленчуци, а не на каймата. За следобед­на закуска хапнете приготвени в микро­вълнова фурна пуканки без масло и с малко чеснова сол вместо калоричния картофен чипс или ядки.

 

ЛЕСНО РЕШЕНИЕ

Водете си дневник на храненето. Според няколко изследвания записването на количеството приета храна помага при диетите за отслабване. Така винаги ще бъдете наясно колко точно консумирате и ще разберете в

кои случаи поемате по­вече храна и какви са кон­кретните при­чини за това.

 

И още нещо: Похапвайте, но разумно!

Повечето хора обичат да си похапват между основните хранения. Обикновено си го позволяват средно по три

пъти на ден. Няма нищо лошо в това, но проблемът е, че твърде често избираме продукти с високо съдържание на калории и мазнини. В резултат ние или пропускаме някое хранене и така се лишаваме от хранителни вещества, или приемаме нормалната си порция храна и така увеличаваме калориите.

Предлагаме ви начин за разумно похапване: избирайте питателни закуски. Възприемайте ги като част от режима на хранене, а не като „екстра“. Така ще задоволите апетита си и ще си набавите допълнително ценни хранителни вещества.

 

АВТО ТЕСТ: Храните ли се здравословно?

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар