Вкусна ласка за лице и тяло

Всяка смяна на сезоните стресира организма

Особено чувствителна е кожата, която се нуждае не само от подхранване и защита. Специалистите съветват битката със стреса да водим на два фронта – като вземаме витамини от група В и правим терапии. Затова препоръчваме процедури с шоколад на лицето и тялото, масажи и вани с етерични масла, които са подходящи за всеки тип кожа.

Доказано е, че какаото активира производството на ендорфини – естествените хормони на щастието, които подобряват действието на серотонина, отговарящ за доброто настроение. Процедурата зарежда изтощената кожа с енергия, подмладява я и е много ефикасна при смяната на сезоните, е съветът на козметичката Мая Иванова от страниците на вестник „Всичко за семейството“.

„Сладката“ терапия се прави на лицето и на тялото. За нея се използва козметичен шоколад, който не съдържа захари, а натурални съставки, и затова е силен антиоксидант. Терапията е по италианска методика, а за подсилването й след нея се използват козметични продукти за релакс. Първата стъпка е почистване с тоалетно мляко и тоник. Следва по-дълбоко почистване с ензимен пилинг. По този начин кожата може да попие съставките на какаовото масло.

Преди терапията се прави масаж с енергични движения, за да се усили кръвообръщението. След това се разтопява шоколадът, прибавя се азуленово масло – екстракт от тичинки на лайка, сместа се затопля на водна баня. Ако процедурата е за тяло, в шоколадовата смес се добавя бадемово масло. Нанася се и се оставя да действа 20 минути.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар