Какви са скритите ползи от корена на растението кудзу?

Кудзу и до сега е обект на разследване за превантивни приложения за сърдечно-съдови заболявания, рак, намаляване на нивата на холестерола, облекчаване на симптомите на менопаузата и остеопорозата

Коренът на растението кудзу има доказани антиоксидантни свойства и може да бъде полезен в лечението на редица заболявания.

Генистен и деизеин са две съединения богати на антиоксидантни свойства и естрогени и са разследвани за тяхната ефикасност, като защитни агенти, тъй като се смята, че те могат да намалят риска от сърдечно-съдови заболявания и проблеми с простатата, както и рак на гърдата в частност.

Коренът от кудзу може да достигне доста големи размери. Например, около метър, метър и петдесет, а понякога и повече. Затова в Китай се прибира през пролетта и есента, а след това се нарязва на парчета и се суши на слънце. В традиционната медицина билков чай от цветовете на растението се дава, за да се постигне изсветляване на петната, които са свързани с вируса на морбили, както и да се спре диарията, а корените се използва за облекчаване на мигрена, както и за облекчаване на мускулни болки, виене на свят, за регулиране на високо кръвно налягане.

Интересно е да отбележим, че коренът на кудзу може да се яде и суров, и печен. Китайците смятат, че той е полезен за стомаха и далака, а красивите лилави цветчета се прилагат за подобряване на апетита за помощ на храносмилателния тракт.

Проучванията също така показват, че коренът от кодзу може да се увеличи притока на кръв към мозъка, което е необходимо в случаи на артериосклероза.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар