3 лесни начина да подобрим диетата си

Няма никакво съмнение в значението на упражненията и спорта като помощник  за постигане на заветната цел – загуба на тегло. Но все пак те вървят ръка за ръка с храненето, което също е от голямо значение.

Статистиката днес показва, че почти 60% от населението е с наднормено тегло или със затлъстяване. Въпреки че това е достатъчно шокиращо, според ново проучване три от четири възрастни ще бъдат с наднормено тегло или затлъстели до 2015 година.

Това са около 75% от населението. WOW, тези числа са страшни!

Ето няколко от виновниците за този проблем:

1. Огромните порции

Порциите продължават да растат по американски манталитет, а повечето хора продължават да изяждат всичко от техните чинии въпреки допълнителните калории.

2. Изобилието от храни-боклуци

Забелязали ли сте как се е променило мястото преди касите в супермаркета през последните години? То се използваше най-вече за дъвки, ментови бонбони и няколко сладкиша. Сега всичко от чипса до бисквитите седи в рамките на обсега на ръцете.

3. Безумието „бързо хранене“ (Fast Food)

Колко ресторанта за бързо хранене виждате през един ваш ден? Какво ще кажете за броя на рекламите по телевизията? Вероятно повече, отколкото можете да броите. Колко пъти ви се е случвало да спрете за бързо хапване? Вероятно повече пъти, отколкото бихте желали да признаете. Мазнините и натрия са преобладаващите съставки в тези храни, което по никакъв начин не помага за достигане на целта – загуба на тегло.

Физическите упражнения и правилното хранене вървят ръка за ръка. Вие няма да постигнете напредък към целите си без тези две неща. С няколко малки промени в дневните си хранителни навици и ежедневни леки упражнения, вие може да направите едно невероятно тяло, изпълнено със здраве и жизненост.

Тук са три прости начина за подобряване на вашето хранене.

1. Намалете порциите. Въпреки че планината от тестени изделия изглежда страхотно, си напомняйте, че това е три или четири пъти повече от количеството, което наистина трябва да изядете и тези допълнителни калории ще се озоват точно на вашите проблеми зони. Съзнателно положете усилие, за да намалите порциите на всяко хранене и гледайте как теглото ви се свива, а вашата енергия се увеличава. Хранете се, за да живеете, а не живейте, за да се храните.

2. Опаковайте закуската си. Вместо да си взимате пакет  чипс или други боклуци от близкия магазин сутрин или следобед, вземете парче плод или зеленчук. Суровите бадеми са чудесна закуска! Отнема само няколко минути сами да опаковате здравословната си закуска за деня, а това ще ви спести един тон нежелани калории. Полуфабрикатите и храните-боклуци са пълни със захар, мазнини и празни калории, които само ще ви направят мързеливи, ще ви надуят и малко по-късно ще искате още от същото.

3. Премахнете едно или повече „бързо хранене” на седмица. Нека започнем с бебешки стъпки. Ако в момента ядете такава храна 4 пъти всяка седмица, то намалете го на три тази седмица. Следващата седмица намалете този брой на две. И след това на един. След като бургерите и дюнерите вече не са редовна част от вашата диета или обичаен обяд, трябва да погледнете на тях като на нещо, което може да имате от време на време, а не основната ви храна.

Сега, когато имате три прости начина за драстично подобряване на хранителните ви навици, това ни връща към упражненията.

Не забравяйте, че редовните упражнения помагат за постигане и поддържане на резултатите.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар