До колко ефективни са ваните с мляко?

Ти лайф за Лекува

Почитателите на ваните с мляко са убедени в техния ефект и редовно се правят на Клеопатра


Дерматолозите са съгласни и твърдят, че е достатъчно съвсем малко количество мляко във водата, за да освежите цялото тяло. Така ще се отделят и мъртвите клетки, кожата се стяга и заглажда. Мазнините в млякото овлажняват и подхранват.

Витамин Е нормализира изработването на колаген, повишава еластичността на кожата. С изследвания е доказано, че витамин D от млякото намалява риска от акне, има стягащ ефект и намалява възрастовата пигментация. Когато двата витамина работят заедно, удвояват силата си и много добре се справят след поражения по тялото от прекалено излагане на слънце.

Според дерматолозите най-ценна е млечната киселина

Тя прави кожата максимално гладка, има ексфолиращ ефект и действа изсветляващо.

Млечната вана трябва да е достатъчно топла, защото така действието й се засилва. Но не трябва да е продължителна, защото обезводнява кожата, а не я хидратира, както мнозина мислят. Сеанс от 10-15 минути е напълно достатъчен.

Избирайте мляко с нормална масленост, качествено и по възможност от сигурен източник. Не трябва да има консерванти и стабилизатори. Във ваната е достатъчно да сипете литър мляко.

След това не забравяйте да вземете душ, но не се мийте със сапун. Може леко да ексфолирате кожата с козметична ръкавица.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар