Пигментните петна състаряват повече от бръчките

промоции

Според изследване на австрийски козметолози пигментните петна състаряват повече от бръчките


В същото време слънцето става все по-агресивно и когато не се вземат нужните предпазни мерки, и млади момичета установяват в края на лятото поражения по лицето си. Затова е важно да знаете как да се защитите от тях и как да реагирате при появата им. Дебелият слой грим не е решение на проблема.

Пигментните петна са натрупване на меланин. Ако се концентрира във външния слой на кожата, повърхността й губи гладкост, а тенът изглежда неравен. Но ако е в дълбоките слоеве на епидермиса, става дума за хиперпигментация. Най-често се срещат следните петна:

Лентиго. Закръглени кафяви петна до 2 см в диаметър. Появяват се под въздействие на слънцето или от възрастови изменения.

Ефелиди, по-известни като лунички

Характерни са за блондинки и червенокоси със светла кожа. Предизвикани са от интензивен синтез на меланин. Малките петънца по няколко милиметра се появяват в ранна възраст, а след 30 започват да намаляват.

Хлоазми. Най-разпространената пигментация, която се развива след 20-годишна възраст. Петната са с различен размер и неправилна форма. На цвят са кафяви или жълто-кафяви. Появяват се на челото, бузите, скулите, покрай носа и около устните.

Дерматоза. Получава се след 30-те при жени с нарушен хормонален баланс. Жълто-кафявите петна нямат ясни контури и се образуват около устата и носа.

Смята се, че състоянието на кожата е отражение на процесите в организма. За да се борите ефективно с петната, е важно да знаете защо са се появили. Задължително идете на дерматолог, но също и на гинеколог, гастроентеролог и ендокринолог.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар