Как се готви с кокосово брашно? Полезни съвети за всеки повод и случай!

Ти лайф за Лекува

Да се готви с изделия от кокос не е толкова трудно. трябва да се знаят само някои необходими условия


Кокосово брашно, кокосово мляко, кокосово масло са сравнително нови продукти на българския пазар, с които може сполучливо да обогатите семейното меню. Какво е необходимо да знаете за употребата им в кулинарията?

Кокосовото брашно е безглутенова алтернатива за приготвяне на тестени храни. Това не са кокосовите стърготини, отдавна познати в сладкарството и използвани за декорации и овкусяване на тестени печива. Брашното се получава, след като месото на пресните орехи се настърже, дехидратира и обезмасли. Резултатът е фин прах, който прилича на зърнените брашна и няма кокосов аромат.

Може да замести пшениченото брашно в почти всяка рецепта, но е по-гъсто и попива много течност

Затова трябва да увеличите количеството на посочените в рецептата течни продукти – вода, краве мляко, мляко от ядки, олио, разтопено масло, яйца. В какви количества и в какво съотношение да добавяте течности, зависи от конкретната рецепта. Ако в нея се използва чаша и половина обикновено брашно и искате да комбинирате 1 ч.ч. пшеничено и 1/2 ч.ч. кокосово, добавяте допълнително течна съставка в съотношение 1 към 1 спрямо кокосовото, т.е. още половин ч.ч. течност. Ако ще ползвате само кокосово брашно, общият обем на течните продукти трябва да е равен на количеството брашно, т.е. за всяка чаша брашно следете да има по чаша течност.

При заместване на традиционно брашно имайте предвид, че около 1/3 ч.ч. кокосово е напълно достатъчна, за да замести 1 ч.ч. зърнено

Друго важно правило е винаги да оставяте готовото тесто да престои от половин до един час, за да поеме брашното по-добре течността и да стане тестото по-пухкаво. Понеже е безглутеново, рецептите с кокосово брашно често включват допълнителен източник на протеини, за да компенсират свързващите свойства на глутена, например повече яйца, смляно ленено или конопено семе.

Освен за печива, може да използвате кокосово брашно като сгъстител за супи, яхнии и дори шейкове. Препоръчително е да го съхранявате в плътно затворена кутия в хладилника или фризера, за да не стане на влажни бучки.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар