Кои са витамините, които ще подхранят косата отвътре?

Косата има нужда от продукти, които да ѝ придадат блясък и красота отвън


Но, когато става дума за истинското, гарантирано здраве на косата, трябва да се погрижим за нея и отвътре.

Студът изтощава косата и води до по-интензивното й падане, което и без това се активизира при смяната на сезоните. За да не го допуснете, трябва да предприемете комплексни мерки – да храните косата и отвън, и отвътре.

Косата отразява психическото и физическото ви състояние. На падането й влияе изключително силно начинът на живот – стрес, неправилно хранене, генетични фактори. Стегнати опашки и плитки също пречат на косъма да диша. На здравината оказват влияние и правилно подбраните средства за миене и стилизиране. Лак и пяна с прекалено високо съдържание на химикали и силикони също увреждат косъма.

Проблемът може да бъде решен с витамини. Косата има нужда най-вече от витамин А, който подобрява кръвообращението в зоната около корените и я защитава от външни въздействия. Аскорбиновата киселина взима участие в изработването на колагена, от който зависи еластичността на косъма. Витамин F защитава от температурните промени, предотвратява появата на пърхот. Витамин Е е важен за регенерацията на клетките, подхранва корените, осигурява блясък и защитава от цепене на крайчетата. Витамини D и В имат укрепващо действие.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар