Знаете ли как правилно да използвате миксера?

Ти лайф за Лекува

Вероятно да, ако сте прочели внимателно инструкцията към миксера

миксера
Но ако по една или друга причина правилата за експлоатация на миксера не са на разположение, ето най-важното, което трябва да знаете.

Уредът се включва само към елмрежата и никакви други източници на ток няма да ви свършат работа. След използване той трябва да се изключи от захранването.

Слагайте миксера далече от печката. Така ще го защитите от мазни пръски. А те, освен че го цапат, могат на места да разтопят пластмасовия му конус. Никога не потапяйте корпуса в течности.

Ако миксерът е ръчен, трябва да подберете за него подходящ съд – достатъчно дълбок, за да не летят наоколо продуктите, докато ги разбивате. Стационарните миксери са комплектовани с чаши. Пълнете я до две трети от обема й. Важно е веднага след ползване да измиете накрайниците и чашата и да ги изсушите, а замърсяванията по корпуса да почистите с влажна кърпа.

Всеки миксер може да разбие яйца и да приготви рядко тесто

При по-мощните и многофункционални модели възможностите се разширяват. С такъв миксер може да правите гъсти сосове и пюрета с помощта на подходящия накрайник. В чашата, наред с продуктите, трябва да добавите малко вода, прясно мляко или бульон. Течността ще улесни смилането и уредът няма да се натоварва излишно.

Има правило как да миксирате едновременно течни и твърди продукти – например за песто, което се прави от зехтин, лимонов сок, пармезан, босилек и кедрови ядки. Течните съставки се слагат в чашата винаги първи, след това се прибавят твърдите. По този начин се улеснява хомогенизирането на разнородните продукти. Ако заредите чашата на миксера в обратен ред, сместа няма да е еднородна, тъй като течните съставки ще останат на повърхността, над твърдите, и ще се наложи да доразвивате на ръка.

Правилото важи и за приготвянето на редки теста. В чашата на миксера винаги слагайте първо млякото и яйцата, след това брашното и маслото.

Пюретата не стават пухкави, ако твърде дълго миксирате. 2-3 минути са достатъчни, иначе консистенцията ще е лепкава.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар