Изгубим ли смисъла на живота – губим целия живот!

Далеч не всеки си задава въпроси за смисъла на живота

Но въпреки това на всекиго му се е случвало периодически да го изгуби. При това различните хора преживяват различно загубата: някои продължават да живеят, без да се обременяват с тежки философски размисли, а на други започва да им се струва, че животът те приключил – окончателно и безвъзвратно. Така че в известен смисъл това засяга всекиго от нас…

ПРИЧИНИТЕ

– Провал на плановете.

– Кардинални промени в живота.

– Житейски катаклизми.

– Спускане на по-ниско ниво.

– Липса на средства за желаното.

– Страх пред неизвестността.

– Раздяла с близките.

– Пресищане.

– Безделие…

Списъкът може да продължи до безкрай.

Оказва се обаче, че можем да изгубим смисъл на живота навсякъде, по всяко време и по най-различни причини.Какво се случва с човека, когато той губи пари? Правилно, разстройва се. Когато се изгуби смисълът в живота, това състояние се разраства до неимоверни размери. Често някои хора отпускат ръце, настъпва депресия и всичко губи значение. Очевидно е, че смисълът в живота за човека е по-ценен от парите. Ако, разбира се, този смисъл не са същите тези пари.

Но не може човек да остане в такова състояние вечно. И ако преживее този период, без да прибягва до карданални решения, настъпва поредният етап-търсенето на нов смисъл.

Тоест излиза, че загубата на смисъл в живота, все още не е краят-той продължава, а ние ставаме по-мъдри.

ТЪРСЕНЕ НА СМИСЪЛ В МАТЕРИАЛНОТО

Тук пътищата се разделят и всеки поема в своята посока. Някои си търсят ново място, други – нова жена, у трети се появяват нови приятели, нова кола, четвърти откриват нов смисъл в грижата за децата, за самия себе си в края на краищата. А днес, в нашето забързано и технологично време, мнозина се обръщат към интернет и там откриват множество умни съвети от специалисти, екстрасенси и хора с опит.

Но уви – всичко това не води до нищо. Тоест води, но отново се стига
до поредната криза, поредната загуба на всякакъв смисъл, до поредното разочарование в живота И за съжаление, нищо не може да се направи, защото така е устроен материалният свят – всичко в него е ограничено и в един момент свършва. А човек стига до неутешителния извод, че е безполезно да търси какъвто и да било смисъл в нашия материален свят.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар