Как да поддържате свежестта на чувствата?

Уж всичко е на ред при вас, а усещате, че е надвиснала някаква сянка над отношенията ви с най-близките


С половинката сте затънали в сивотата на делника. С децата всеки разговор стига до спор. Отчуждавате се с доскоро близки приятели. Нужно е съвсем мъничко, за да поддържате свежестта на чувствата. Приемането им за даденост е най-бързият начин да ги изгубите, казва психологът Даймънд Райкън от Калифорнийския университет.

ГОЛЯМ БАНЕР ЗА ПО КРАСИВИ

„За 60 секунди можеш да направиш толкова много неща. Може да ти се струват дребни и незначителни, но точно малките жестове са тези, които
поддържат отношенията между хората. С драматичните и големи промени е ясно“, твърди специалистът.

Научете се всеки ден да намирате повод да прегърнете любимия, макар и само за 20-30 секунди. Тези докосвания стимулират изработването в организма на окситоцин и допамин – хормоните на привързаността и удоволствието. Ще се почувствате, все едно вас са ви обгърнали с топло одеяло. Най-важното е, че това чувство ще остане с вас за цял ден. Ще остане и с него.

Съвременните технологии дават много възможности да покажете вашата привързаност. Кратък есемес или съобщения в социална мрежа ще ви отнемат наистина секунди, които можете винаги да намерите в някое задръстване или в автобуса. Спомнете си приятен момент от миналото и го споделете с половинката си. Това може да е и просто една снимка от ваканцията през лятото.

Припомнете си какво обича той: любима напитка/десерт/закуска. Купете
му по път към къщи малко подаръче. Този жест не само ще му покаже, че мислите непрекъснато за него, но и че искрено се интересувате какви са неговите
предпочитания.

Питайте го за работата. Всеки обича да се похвали с постиженията през деня. А проявата на заинтересованост от ваша страна е червена лампичка, която ще остане да свети часове в съзнанието му.

Малките благодарности вършат голяма работа, пише „Всичко за семейството“. Нищо не стимулира отношенията между двама влюбени така, както конкретно признание, че сте щастливи от връзката.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар