Как да поддържате свежестта на чувствата?

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Уж всичко е на ред при вас, а усещате, че е надвиснала някаква сянка над отношенията ви с най-близките


С половинката сте затънали в сивотата на делника. С децата всеки разговор стига до спор. Отчуждавате се с доскоро близки приятели. Нужно е съвсем мъничко, за да поддържате свежестта на чувствата. Приемането им за даденост е най-бързият начин да ги изгубите, казва психологът Даймънд Райкън от Калифорнийския университет.

„За 60 секунди можеш да направиш толкова много неща. Може да ти се струват дребни и незначителни, но точно малките жестове са тези, които
поддържат отношенията между хората. С драматичните и големи промени е ясно“, твърди специалистът.

Научете се всеки ден да намирате повод да прегърнете любимия, макар и само за 20-30 секунди. Тези докосвания стимулират изработването в организма на окситоцин и допамин – хормоните на привързаността и удоволствието. Ще се почувствате, все едно вас са ви обгърнали с топло одеяло. Най-важното е, че това чувство ще остане с вас за цял ден. Ще остане и с него.

Съвременните технологии дават много възможности да покажете вашата привързаност. Кратък есемес или съобщения в социална мрежа ще ви отнемат наистина секунди, които можете винаги да намерите в някое задръстване или в автобуса. Спомнете си приятен момент от миналото и го споделете с половинката си. Това може да е и просто една снимка от ваканцията през лятото.

Припомнете си какво обича той: любима напитка/десерт/закуска. Купете
му по път към къщи малко подаръче. Този жест не само ще му покаже, че мислите непрекъснато за него, но и че искрено се интересувате какви са неговите
предпочитания.

Питайте го за работата. Всеки обича да се похвали с постиженията през деня. А проявата на заинтересованост от ваша страна е червена лампичка, която ще остане да свети часове в съзнанието му.

Малките благодарности вършат голяма работа, пише „Всичко за семейството“. Нищо не стимулира отношенията между двама влюбени така, както конкретно признание, че сте щастливи от връзката.

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар