Вярвате ли в себе си? Трябва да вярвате в собствените си сили! Ето съветите на психолозите!

Как да разбереш достатъчно ли вярваш в себе си? Направи си този лесен тест: нарисувай върху лист 5-6 вертикални линии и ги раздели по средата с хоризонтална. Отгоре постави плюс, отдолу-минус, а в центъра на листа – нула. Ще се получат няколко скали, всяка от които символизира отделна сфера от живота ти.

Харесвай се!

Харесвай се!

Експертите предлагат следната класификация: работа, отношения, здраве, външност, творчество. Но и самата ти можеш да избереш важните за теб области. Сега отбележи с точки колко си успешна във всяка една от тях: Всичко, което се намира над разделителната черта, е „хубаво“, при това, колкото то е пo-далече от центъра, толкова по-добре, и обратно. Повечето отметки трябва да са малко по-високо от средата. Ако в резултат видиш нещо, подобно на синусоида, анализирай поведението си.

СПИСЪКЪТ НА ЩАСТИЕТО

За да стане ясно доколко неувереността в себе си ти пречи да си щастлива, помни: тя най-често удря по готовността ни да следваме мечтите си – все едно малко, злобно джудже ни нашепва в ухото, че нямаме право на това.


Направи си списък с желания, чието изпълнение отдавна отлагаш за после. Включи в него както сериозните цели (например да се отделиш от родителите си, да научиш френски), така и дреболии от рода на „да се подстрижа модерно“. В никакъв случай не задрасквай нещо, само защото си намерила убедителна причина: много често подсъзнанието просто се хваща за повода за бездействие (за да не страда в случай на провал). Всеки ще намери три-четири не много съдържателни точки, но ако вече втора година не сменяш работата, която ненавиждаш (нямаш време), притесняваш се от кривите си зъби, но не отиваш на ортодонт (скъпо и страшно е), отказваш се от среща с приятелката си от детството (приятелят ти не я харесва), време е да биеш тревога.

Тези стъпки ще ти помогнат най-накрая да повярваш в собствените си възможности

ПОМОЛИ 10 ПРИЯТЕЛИ да напишат по нещо за добрите черти от характера ти. Не просто да ги изброят, а да дадат примери, в какви ситуации ти си проявила благородство или добрина.

ИЗМИСЛИ СИ НОВО ХОБИ и действай! Запиши се например на уроци по танци и не пропускай нито една тематична вечер на клуба.

СПОРТУВАЙ. Учени от Флорида са открили закономерност между посещенията във фитнеса и увереността в себе си: самият факт, че тренираш, повишава цената ти в собствените ти очи, без значение дали има резултат от потенето ти в залата.

НАПРАВИ СИ СПИСЪК С ПОСТИЖЕНИЯТА. Опиши всичките си победи, започвайки от най-ранна възраст, без да пропускаш дори най-незначителните: петица по омразната ти математика в 4-и клас и целувка от най-известното момче в гимназията също се броят!

ЧЕТИ БИОГРАФИИТЕ НА ИЗВЕСТНИ ХОРА. Примерите за звезди с комплекси за малоценност, които все пак са постигнали успех, вдъхновяват, повярвай!

За хора без самочувствие! Научете тези правила!

5 много важни предимства на високото самочувствие

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар