Когато искате да успеете, използвайте тази мотивация!

Ако ви се иска да се научите да правите нещо по-добре, най-простичкото самонасърчаване с думи от типа: „Мога повече“ ще ви е от голяма полза, ако се доверим на данните от скорошно проучване.

Мотивация за успех

Мотивация за успех

Специалистите стигнали до извода, че хората които практикуват подобен вид насърчаващо говорене на самите себе си, докато играят компютърни игри – например казват си: „със сигурност мога да подобря собствения си рекорд“, „следващия път реакцията ми ще е по-бърза и адекватна“ – подобряват представянето си и уменията си в онлайн игрите в значителна степен, сравнено с играещите, които не мотивират себе си с окуражителни фрази. Проведеното проучване е на учени от университет Улвърхемптън, Англия, с ръководител проф. Андрю Лейн, специалист по спортна психология.


Въпросното изследване показва, че ако ви предстои предизвикателно начинание, например говорене пред голяма аудитория или явяване на интервю за работа – предварителната психическа нагласа и самоокуражаване, дори с простото: „ще направя най-доброто, на което съм способен“ – може да е много ефикасен способ наистина да демонстрирате най-доброто, на което сте способни.

В изследването, за което ви разказваме тук, участвали приблизително 44 хиляди души, разделени в 13 групи. Прилежащите към 12 от тези групи гледали видеа, които трябвало да ги обучат на различни техники за мотивация. На хората от последната, използвана като контролна група, били пускани видеа, в които не се говорело за никакви насърчителни и окуражаващи методи.

След като изгледали филмчетата, всички участници в експеримента били помолени да играят онлайн игра. В различни матрици те трябвало да откриват числа, в последователност от 1 до 36 – за възможно най-малко време. Всеки от участниците изиграл въпросната игра по четири пъти. Първият път бил опознавателен за играта – един вид тренировка, вторият бил за измерване на изходното ниво, третият път участниците играли след гледане на видеата, които им били препоръчани за съответната група и четвъртия път – бил след повторно гледане на филмчетата.

За изследователите, заели се с експеримента, било важно да измерят как се е променило представянето на всеки от участниците в рамките на четирите му игри. И съответно да преценят доколко е имало ефект от всяка от различните техники за мотивация.

Да си казваш сам на себе си насърчителни фрази, се оказало най-доброто средство за подобрява­не на резултатите. Успоредно с този начин на мотивация, много добър ефект имало и от техники като визуализиране на това как надминаваш най-доброто си постижение или пък чрез представяне как играеш и успяваш да намериш числата за по-малко време от последния си опит.

Интересно е да се отбележи, че най-добри резултати върху подобряването на постиженията на участниците в експеримента дали простичките фрази от типа: „ще се справя много добре“, за разлика от по-сложните сценарии. Например натоварването на самомотивацията с повече задачи и смиели, като: „Ако започна да се притеснявам от грешките си, тогава ще си кажа: „хей, мой човек, ти се представи доста добре последния път, значи можеш пак да се справиш“. Подобни, по-сложни намерения дават далеч по-слаби резултати от най-простичките моти­виращи фрази, като „знам, че мога“, например!

За да имате успех в живота, научете това!

Харизмата или тайната на успеха

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар