Консервираните плодове ни приближават към смъртта!

Ти лайф за Лекува

Консервираните плодове не само че не са пълен заместител на пресните, но както се оказва, биха могли да бъдат вредни за здравето ни: учени са установили, че употребата им може да повиши риска от преждевременна смърт.

konserviТова се посочва в ново изследване, публикувано в Journal of Epidemiology and Community Health, UK.

Изследването, което е продължило седем години, е направено сред 65 000 британски възрастни. Те са съобщавали подробно на учените за хранителния си режим. Много е трудно да се каже дали този повишен риск от смърт се дължи на факта, че тези хора яли консервирани плодове; или че те просто не са имали възможност да си купуват пресни. Известно е, че консервираните плодове обикновено плуват в сироп, който съдържа много захар – фруктоза. Многобройните проучвания са показали, че консумацията на големи количества фруктоза е свързана с високо кръвно налягане, висок холестерол, затлъстяване, метаболитни нарушения. В момента има много данни, че излишната рафинирана захар в диетата е вредна за човешкото здраве.

В същото време, използването на замразени плодове или зеленчуци е сравнимо с прясните. Тъй като в замразените плодове не се добавя захар, то те имат същата полза като пресните.

Но въпреки всичко това, не е необходимо да елиминирате напълно консервираните плодове. Просто е необходимо само да изберете консервирани храни, свободни от рафинирани захари и токсини. Когато купувате консервирани плодове, се уверете, че те съдържат 100% натурален сок, качествена опаковка и не забравяйте да отцедите сока, преди да започнете да ги ядете. А най-добре да си приготвяте консервирани плодове сами у дома, като не използвате захар, а само природни подсладители, като стевия.

 

Кисели краставички без консервиране

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар