Супер напитка, заместваща едно следобедно хранене!

Това ярко оранжево удоволствие получава цвета си от пресните или замразени праскови (в зависимост от сезона) плюс морков и портокалов сок.

Съставки:

2 чаши праскови нарязани

1 чаша сок от моркови

1 чаша портокалов сок

2 супени лъжици ленено семе

Приготвяне

Предварително трябва да смелете лененото семе, за да не затормозявате блендера. След това поставете прасковите, сока от моркови и портокаловия сок, заедно със смляното ленено семе в блендера и пуснете на бързи обороти за 30 секунди. Тази напитка трябва да се консумира веднага, защото ако я оставите да преседи, започва да губи хранителните си качества. Много от съставките при обработка започват да изчезват.

Съвети:

Съвет: Купувайте малки пакетчета ленено семе и ги съхранявайте в хладилник. Ако употребявате и в други напитки или храни, запомнете – винаги трябва да го смелете преди консумация.

Прасковите са богати на каротин, магнезий и витамин С. Изключително полезни съставки за целия ни организъм.

Морковите също съдържат каротин, който е полезен за очите, но и витамин А. Колкото е по-червен морковът, толкова по-голямо количество каротин съдържа.

Портокаловият сок е незаменим доставчик на най-мощния антиоксидант – витамин С.

Хранителна стойност на една порция от напитката: 209 калории, 4 г мазнини, 0 мг холестерол, 41 г въглехидрати, 0 г добавена захар, 5 г белтъчини, 6 г фибри, 38 мг натрий, 964 мг калий.

Съдържание на дневната доза от витамини: Витамин A – 467%; витамин C –  137% , калий – 28% , магнезий – 20%.

 

Яжте истинска храна!

Магазин за красота и здраве

Прочетете още: