Защо Варна е най-красивият град в България?

Морската градина във Варна някога е била блато с кланица и сметище. Любимо място на влюбени, майки с деца, възрастни хора, градината е шедьовър на парковото изкуство.

Катедралата „Свето Успение Богородично”

Чехът Антон Новак започва да я оформя през 1894 г. Той напуска поста си в дворците Шонбрун и Белведере във Виена и създава най-красивото място във Варна. С помощта на общината и гражданите Новак оформя аквариума, алпинеума с японския мост, сади дървета покрай алеите. В градината има дървесни видове от Япония, тропиците, Сибир, Странджа. Срещу входа има скромен паметник на Новак.

Морската градина е свързана със сградата на Морските бани от 1926 г., обявена е за паметник на културата. В парка са Военноморският музей, аквариумът, сцена „Раковина” за безплатни концерти, Летният театър, Алеята на възрожденците, Пантеонът, зоопаркът и делфинариумът.

Какво още можете и трябва да видите във Варна – най-красивият град в България? Всички пътища във Варна се събират при катедралата „Свето Успение Богородично”– тя е „пъпа” на града. Храмът е ориентир в центъра на Варна. Първият камък е положен от княз Александър Батенберг на 22 август 1880 г. На церемонията, след благословия от митрополит Симеон, той прави копка със сребърна лопата и кирка. Основните камъни на катедралата са от разрушената крепостна стена на Варна. Храмовият празник – 15 август е и Ден на Варна.

Освен това посетете – Римските терми, храм „Свети Атанасий”, черквата „Малката Богородица”, Етнографския музей, паметника на цар Калоян, паметника на капитан Петко войвода, морския храм „Свети Николай”, бюста на хан Аспарух, Аспаруховия мост и всичко, за което намерите време.

Морските дарове, които ще намерите по всички плажове, красивите курорти „Златни пясъци”, Св.св. Константин и Елена”, прекрасните преживявания и природните забележителности ще направят почивката ви незабравима!

Най-голямата цветна градина в света!

Направете си билкова градина в саксии

Искате ли да станете биоградинар?

Прекрасни снимки на дървета Бонзай

 

 

vitamin_b17_complex_rak_bodilax_zapek_otslabvane_ured_za_srebarna_voda_D-r_Silver_
trenajorni_ochila_D-r_Vijan_dalekogledstvo_kasogledstvo_katarakta
lula_inhalator_astma_kihane_kashlica_himalayska_sol_magic_belt_kolan_bolka_kryst_grabhidro_helt_alkalna_voda_srebarna_vodainderma_psoriazis_kojni_problemi

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

2 коментара

  1. AM MA says:

    Най-красивият град в България е Пловдив!

Добавете коментар