Има ли ефикасни начини за справяне с обилното изпотяване?

Ти лайф за Лекува

Вече стана ясно, че така или иначе, мъжете се изпотяват по-силно от же­ните. Обаче краката на някои от тях остават много по-мокри, отколкото на други. И миризмата е доста по- изразена. Най-често този неприятен дъх се предизвиква от т.нар. локална хиперхидроза. Тя се диагностицира, когато някаква част от човешкото тяло (в случая краката) започне да се изпотява интензивно просто така, без обективни причини – т.е. това изпотяване не е предизвикано от го­рещина, от силна уплаха и т.н.

Ако стъпалата на мъжа ви се покри­ват с лепкава пот дори когато той се намира в помещение с климатик, има голяма вероятност той да е жертва на хиперхидрозата. Ако това е така, следва да купите за мъжа си специален крем за крака, понижаващ отделянето на пот. По принцип подобни средства съдържат органични алуминиеви или цинкови соли. Тези компоненти предиз­викват леки отоци в каналите, излиза­щи от потните жлези. Това намалява обема на отделяната лепкава пот с цели 35 до 50%.

Между другото, съществува и друг, по-действен метод против хиперхидрозата. Нарича се йонофореза.

По време на сеанса мъжът поста­вя краката в специална вана, пълна с вода, през която специалистът пропуска слаб ток. Звучи страшно, но вие не се плашете – въобще няма да почувствате болка. Електрически заредените йони в продължение на 20 минути въздействат на потните жлези, като ги „принуждават“ да пре­кратят изработването на лепкавата течност.

След курс от 10 процедури отде­лянето на пот значително намалява. Само трябва да имате предвид, че преди да предприемете такава проце­дура, вие трябва да се консултирате с личния си лекар.

За Po-krasivi.net– в-к „Доктор”

Магазин за красота и здраве

Прочетете още:

Добавете коментар