Кажете не на целулита!

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Топлото време ни подтиква да облечем леките и ефирни дрехи. Някои ни пристягат, а други откриват сексапилните части от тялото ни. Оглеждаме се детайлно и с ужас откриваме, че сме натрупали някое-друго килце. Първата ни грижа е как да преборим целулита. фитнес, диета, козметика всички възможни средства са от полза.

 

Антицелулитните продукти са по-ефективни, когато ги втриваме в тялото с подходящ масаж. Преди да го направите, вземете топъл душ или вана – така ще се отпуснете и ще загреете тялото, а кожата ще се почисти. После нанесете върху проблемната зона антицелулитен продукт и започ­нете да го втривате с кръгообраз­ни движения, рисувайки спирали, зигзази или вълни. Важното е да внимавате да не опъвате кожата. Не натискайте, защото не бива да усещате дискомфорт.

 

Кога и как е най-полезно?

Добре е да масажирате проблем­ния участък от 5 до 15 минути. Така ще стимулирате кръвообращението и ще подсилите въз­действието на антицелулитния продукт. Ако не сте свикнали с масажите, започнете с кратки про­цедури от 2-3. Увелича­вайте ги всеки ден. Постоянството е задължително, за да има видим резултат.

Най-благоприятното време за антицелулитни процедури е вечер преди лягане. Масажът усилва кръвообращението и притока на кръв в клетките. Това спомага за разграждане на токсините и на мастните депа.

Как да нанасяте продуктите?

Намажете антицелулитния крем по цялото бедро, като правите активен масаж отпред и отзад на крака. Движенията трябва да са спираловидни от средата към страничната част на крака.Много внимателно масажи­райте корема. Кожата в тази зона е много нежна, а мускулатурата е по-слаба, което изисква лек допир. При доближаване към слабините (и откъм корема и от към краката) нанасяйте внимателно антицелулитните продукти , но избягвайте – агресивните масажи. При натиск можете да нарушите функцията на лимфопотока.

 

ВАНИ С ЛЕЧЕБНА КАЛ И ОБТРИВАНИЯТА С БЯЛА И СИНЯ ГЛИНА    

Ефективен и лесен метод за борба с целули­та са ваните с лечебна кал и обтриванията с бяла и синя глина. Напълнете половината вана с топла вода и разтворете в нея 500 грама глина. Полежете 15 минути, като правите подводен масаж на проблемните зони. Ако нямате вана, можете да смесите 500 г глина с минерална вода и да втриете върху портокаловата кожа. След половин час измийте антицелутлитната маска.

 

АНТИЦЕЛУЛИТЕН МАСАЖ С МЕД

С портокаловата кожа можете се преборите и с подръчни средства. Най-лесно е да вземете домашен мед. Нанесете го върху проблемната зона и с бавни движения започнете да го втривате в кожата. Постепенно медът ще започне да променя цвета си и щ да посивява. Това показва, че е изтеглил шлаките и мазнините в себе си.

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар