Растения-амулети подобряват здравето и пазят от болести

Много растения имат удивително свойство – в буквалния смисъл „изсмукват“ от човека вредната за него енергия

С помощта на амулети от растения може да се прекъсне вредния енергопоток, който води до развитието на различни заболявания. Затова още древните лечители, разполагащи с това знание, препоръчвали на хората да носят като амулети различни растения. Почти всички дървета, храсти, билки, цветове и корени могат да играят ролята на амулети. Защитниците от растителното царство ни пазят от врагове, привличат късмета, пазят от уроки, удължават живота и т.н.

Дъб – символ на мощ и успех. Листата и кората на дъба увеличават физическата сила на човека и му дават сили да успее.

Жълъди – тези амулети осигуряват дълголетие и умножават жизнената енергия на човека.

Детелината винаги е била смятана за един от най-силните растителни амулети. Особено ценна е четирилистната детелина. Тя програмира човека за успех. Смята се, че листенцата й означават единение на здраве, любов, богатство и слава. Детелината е сред малкото амулети, които помагат не само свежи, но и изсушени. Особено силно влияе върху хора, родени под знаците Рак и Риби.

Царевицата (и по-точно връхчето) привлича парите

А сушената царевична шума помага да запазите материалното си богатство.

Индийското орехче носи късмет, особено в хазартните игри. За да изпълнява ролята си, се препоръчва да го носите в червена торбичка от трико.

Кориандър (семена) служат за профилактика на много заболявания, особено простудни и на вътрешните органи. Носете ги със себе си в червена торбичка като индийското орехче.

Теменужката оказва същото въздействие като семената на кориандъра при чести простудни заболявания, но помага и при инфекциозни. Разпръснете цветовете й по ъглите на дома.

Мащерката се препоръчва от лечителите за укрепване здравето на обитателите на дома

За да получите помощ, китка мащерка трябва да се изгори в стаята, а най-добре – във всички стаи на жилището.

Човечеството винаги се е вълнувало от проблемите на плодородието и продължението на рода. Още от епохата на Древен Египет символ на плодородието е ирисовият цвят. У нас подобен символ е боровата шишарка. Тя укрепва здравето (докосването до нея снема умората), помага при зачеване, износване и раждане на дете. Способства и за дълголетието.

За избавяне от уроки и от вампири се използва чесън

Връзките се окачват в рамките на прозореца или на вратата.

На хората от сферата на търговията помага растение, което привлича късмета – ментата. Стрийте изсушени листа мента и ги палете като ароматизатор.

Сред народа битува поверие, че можем да изпълняваме желания с помощта на лавандула. Поставете я под възглавницата и преди да заспите, си повторете заветното желание. Ако сънувате нещо, свързано с намисленото, значи сънят е пророчески и има голяма вероятност да се сбъдне.

Източник: amorem.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар