Зодиакална съвместимост не означава безкрайна любов и разбирателство

В интернет има множество сайтове, където може да се получи информация за съвместимост по зодиакален знак

Само че резултатите могат да се окажат изненадващи и крайно далече от реалността. Защо понякога ни привличат хора, с които нямаме никаква съвместимост? И как да открием идеалния партньор?

Капка с капка не си приличат

Ако се интересувате от астрология, време е да се простите с представата за съвместимостта и несъвместимостта на Близнаци, Стрелци, Овни и т.н. Когато говорим за зодии, акцентираме вниманието само на положението на Слънцето в хороскопа в момента на раждането. Но освен него трябва да се вземе предвид и положението на Луната, Венера и Марс в наталната карта, ако става дума за наистина точна прогноза по темата за любовта и отношенията.

Затова, ако разсъждаваме не за категориите „харесва ми – не ми харесва“, а за продължителни и сериозни отношения, които да прераснат в брак, трябва да се отчитат не само интелектуалната съставка и нивото на осъзнатост на двама души, решили да са заедно. Много важни са също сексуалната съвместимост, съвместимостта в бита и сходството на мирогледните постулати. Когато говорим единствено за съвместимост по Слънцето, залагаме голяма погрешност в астропрогнозата. Защото например различни Близнаци ще са различно съвместими с различни Деви. И такива примери има много.

Попитай Венера и Луната

За жената е много важно да знае къде в хороскопа на мъжа, който й харесва, се намират такива планети като Венера и Луната. Защото в хороскопа на мъжа Венера отговаря за типажа жени, които безусловно му се харесват – бизнес дама или такава, която мирише на мекици. Ако използвате тези знания за вашия спътник като ключ за щастлив живот, винаги можете да се настроите или да „мимикрирате“ под изискванията на партньора, който харесвате.

В идеалния случай, разбира се, за да не се наложи да „се вписвате“ в изискванията на човека
до вас, е по-добре, ако и вашата планета на любовта се намира в хармоничен аспект с неговата или поне да не е враждебен. В същото време, е доста енергоемко всеки ден да съответстваш на чуждите очаквания. Затова е по-добре първо да се ориентирате и да откриете „своя“ човек.

Ако разбирате, че не всичко е наред в отношенията, анализирайте личния си хороскоп

Така ще разберете какво се случва в сферата на партньорските отношения именно във вашия случай. Каква е позицията на Венера в хороскопа – тя отговаря за любовта, на Луната -тя отговаря за семейния живот и за възможността да получавате емоционално удоволствие от него. Познаването на тези процеси дава възможност да изградите дълготрайни и качествени отношения.

Но трябва също да разбирате, че понякога за такъв анализ може да ви е необходимо доста време – до пет-седем години. Затова колкото по-рано се запознаете със „звездните указатели“ на своята съдба, толкова по-добре.

Цикли и кризи

Някои ще възразят – а как сме живели досега без хороскопи? Може би цял живот ни влече към хора, с които по принцип не можем да имаме съвместимост. Астрологията е област от знанието за цикличността на процесите. В живота си преживяваме едни и същи сходни циклични периоди, които се наричат кризиси. И дори ако по хороскопа на съвместимостта сте максимално подходящи един за друг, върху индивидуалните хороскопи периодично могат да влияят външни астрологически фактори и да създават кризиси.

Така двойката се разпада не защото хороскопът на съвместимостта не работи, а защото хората не могат да преминат през конкретния период. Не са намерили вариант качествено да променят отношенията си, а са предпочели да ги приключат. Може би тези отношения са им били дадени, за да отработят конкретен въпрос, например зачеването и раждането на дете. И повече не могат да са си полезни един на друг.

В такъв случай си струва да си зададем въпроса – какво търсим у партньора

И честно да си отговорим. Защото в глобален смисъл не съществуват идеални хороскопи на съвместимостта. Има по-подходящи партньори или такива, чиято картина на света не съвпада с нашата. Те не са лоши или добри. Те са същите като нас, специфични. Просто не сме един за друг.

По двойки

При анализиране на хороскопите в астрологията се разглеждат, на първо място, редуването на стихиите в рождената карта и тяхното взаимодействие: Огън, Земя, Въздух и Вода. Главният постулат гласи, че знаците на Огъня (Овен, Лъв, Стрелец) и на Въздуха (Близнаци, Везни, Водолей) добре си пасват, така както и знаците на Водата (Рак, Скорпион, Риби) и на Земята (Телец, Дева, Козирог).

Изключение са знаците антагонисти, разположени на зодиакалния кръг един срещу друг: Овен – Везни, Близнаци – Стрелец, Лъв – Водолей, Телец – Скорпион, Рак – Козирог, Дева -Риби. На представителите на тези зодиакални знаци ще им е много трудно един с друг.

Също конфликтен е съюзът на Овена с Козирог и Рак; на Телеца – с Водолей и Лъв; на Близнаците – с Дева и Риби; на Рака – с Овен и Везни; на Лъва – с Телец и Скорпион; на Девата – с Близнаци и Стрелец, на Везните – с Рак и Козирог, на Стрелеца – с Дева и Риби, на Козирога – с Овен и Везни, на Водолея – с Телец и Скорпион, на Рибите – с Близнаци и Стрелец.

При анализа на съвместимостта в любовта само знанията за положението на Слънцето в знака в момента на раждането на двамата партньори не са достатъчни. Тоест не може категорично да ожените всички Близнаци за Овни, а Стрелците да изпратите под венчило с Везни. В любовната съвместимост са важни такива планети като Венера и Марс и взаимното им разположение в хороскопите на раждане на двамата, решили да се свържат в съюз.

А по отношение потенциала за създаване на семейство си струва да се обърне внимание и на разположението на Луната в хороскопите на влюбените. Защото Слънцата на партньорите могат да са „приятели“ помежду си, а Луните да се намират „във вражда“. И тогава ще трябва да забравите за спокойния семеен живот. Пред хората такава двойка ще е образцово показателна, а в съвместния бит – като куче и котка. Затова любовната съвместимост по хороскопите е доста по-обширно понятие от елементарното: аз съм Скорпион, а той Козирог – да заживеем мирно и щастливо.

Проработване на конфликта

Ако вече сте заедно и вашата карта на съвместимостта изначално е достатъчно конфликтна, можете да се опитате да я проработите. Най-простият метод да изгладите партньорските отношения, за да не се разпаднат окончателно, е да си дадете възможност за почивка един от друг териториално. Като вариант, можете да започнете съвместен ремонт. Макар че има един нюанс: ремонтът или ще сплоти двойката, или окончателно ще я разруши.

Изначално може да сработи ситуацията, че човекът е привлечен от този, с когото по стандартите на булевардната астрологическа преса е несъвместим. Може би причината за първия порив е била – „не е като мен“ и това е много интересно. Ако обаче не откриете други данни за съвместно бъдеще, обикновено раздялата настъпва бързо.

Ако необяснимото и непреодолимо привличане се запази, това означава, че във вашата карта на съвместимостта със сигурност има указания за кармични аспекти и други показатели, които сработват като резонираща обща енергия, обединена и усилена от вашите хороскопи. И макар от всички страни да ви крещят, че Козирог и Везни не могат да съжителстват, вие да продължавате да сте заедно.

Под звуците на Менделсон

Ако се обърнем конкретно към настоящата година, има знаци, които по принцип е добре да изчакат с вземането на сериозни решения – брак, съжителство. Например Близнаците през 2023 г. има голяма вероятност да изградят партньорски отношения. Но трябва да сте наясно, че все още сте под въздействието на Нептун, а това може да ви отведе при некачествени партньори. Затова не си струва да се хвърляте на врата на първия срещнат, който ви предложи брак.

От страна на партньора е възможно да бъдат предприети не съвсем честни действия, които да доведат до разочарование. Затова, ако става дума за възможности за срещи, запознанства, потенциално разширяване сферата на партньорските отношения, Близнаците са фаворити, но с уговорки.

За Рака и Козирога тази година може да се превърне в година на проверка. Основна тема на разводите ще са финансите. Тези знаци се намират в рисковата зона, но тук повече са случаите на тема „уморих се да живея така“. Това е продължителен период на разногласия, който най-накрая приключва. Решението за раздяла не е взето под влияние на момента, а е обмислено. Тъй като в тези знаци на Зодиака през юли настъпват лунно и слънчево затъмнение, за тях пик на трудностите в отношенията могат да са месеците юли, октомври, както и януари следващата година.

Актуални съвети

Най-трезвият подход е да осъзнаете, че идеални съвместимости не съществуват. Всички сме учители и наставници един за друг. Кризисът е точка на растеж, а понякога и точка, от която няма връщане назад. Ако във връзката всичко е гладко и хармонично, скоро ще стане скучно и неинтересно. И кризата ще настъпи именно защото всичко е толкова розово. Затова дори най-съвместимите зодиакални знаци преминават през период на отчуждение, проверка, изпит.

• Ако непреодолимо ви влече един към друг, това все още не е показател за идеална съвместимост.

• Съвместимостта само по Слънцата в зодиакалния знак в момента на раждането на партньорите дава едва 5% информация за реалния анализ и потенциалните възможности.

• Важно е да знаете разположението също на Луната, Марс и Венера.

• Всеки има свой момент и място да срещне половинката си. Това, което работи за другите, за вас може да е изпитание.

• За всеки влак си има пътници. Конкуренция не съществува. Ние сме набор от енергии и има подходящи хора за нашия потенциал. Това е норма, независимо дали ви харесва, или не.

Източник: astro.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар