Слънчевите очила през студените месеци са задължителни

 

 

Те предпазват очите ни от UV лъчите през зимата

Заснежен пейзаж, минусови температури – това е времето от годината, което ни кара да се настроим на една приятна вълна и да се отпуснем.

Зимата е сезонът, който ни дава много поводи за радост и една от тях безспорно са дългите разходки в преспите или пък карането на ски или сноуборд по планинските склонове.

Аксесоарът, който пренебрегваме, а всъщност ни е изключително необходим именно когато навън е студено, са слънчевите очила. Носенето на слънчеви очила през зимата е точно толкова важно

колкото и през лятото

Слънчевите очила предпазват очите ни от UV лъчите през зимата. Ултравиолетовите лъчи са проблем за очите ни през цялата година. Затова специалистите ни съветват да изберем очила, които имат добра UVA и UVB защита.

Специалисти офталмолози препоръчват, че всяко забавление навън през зимата трябва да бъде придружено от слънчеви очила. Без значение дали сме почитатели на зимните спортове, или пък просто обичаме да се разхождаме в парка

когато навън е студено

слънчевите очила трябва да бъдат неизменно с нас.

Сигурни сме, че знаете колко неприятно е чувството да гледате снега, когато очите ви не са защитени. Много хора смятат, че слънчеви очила през зимата са необходими само когато навън е слънчево? Ако навън е облачно, то тогава слънчевите очила не са ни необходими.

Истината е съвсем различна. Причината е, че през студените месеци от годината слънцето се намира по-ниско, което означава, че UV лъчите са точно толкова силни, колкото са и през лятото.

Зимните тоалети също

се нуждаят от красив аксесоар

Свикнали сме да добавяме слънчевите очила като аксесоар към летните си тоалети, но истината е, че могат да бъдат прекрасно допълнение и към зимните такива.

Слънчевите очила могат да помогнат за предотвратяването на симптоми, свързани със сухота на очите, появяващи се и през зимния сезон. Ако някога сте страдали от сухота в очите, знаете, че усещането може да бъде много неприятно. Докато някои хора страдат от хронична проява на заболяването, други се повлияват от сезонните промени.

Зимните месеци са най-пагубни

за хора със зачервени, раздразнителни и сухи очи. Носенето на слънчеви очила е особено добър метод за предпазване за всички, които прекарват голяма част от времето си навън през зимата. Ако страдате от хронично заболяване, бихте могли да ползвате обгръщащи слънчеви очила, за да предотвратите достъпа на вятър и прах до очите си.

Допълнителен риск за зрението крият също и отразените в снега и леда лъчи. Ако човек гледа яркия сняг продължително време с незащитени очи, може да получи дори временна „снежна слепота“, която трае между 24 и 48 часа.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар