Кармен Дел Орефис: как пази красотата си 91-годишната манекенка

Ако искате вярвайте – на 91 Кармен Дел Орефис е по-харизматична отколкото преди повече от 70 години, когато започва кариерата си на манекенка и фотомодел


Както винаги, Кармен Дел Орефис е стилна и на най-новата си корица – на списание New You, и на снимката гола вътре. Не крие белите коси и бръчките, но излъчването й е толкова силно, че кой ли ги забелязва.

Десетилетията са милостиви към нея – тялото й е стройно, а лицето с високи скули никога няма да престане да бъде фотогенично.

Точно с това 13-годишното момиче, случайно срещнато на автобусна спирка, впечатлява съпругата на известен фотограф, която води Кармен за фотосесия при него. Това е добро дошло за тийнейджърката, която вече трябва да работи. Майка й е унгарка – танцьорка. Баща й е италианец -цигулар. Двамата се разделят, а дъщеря им отрано е принудена да се грижи сама за себе си в Ню Йорк.

Изключително фотогенична и грациозна, понеже известно време е играла балет, е аристократично излъчване, Кармен се оказва новото модно откритие. На следващата година Салвадор Дали я иска за своя муза, позира му за няколко картини. На по-следващата 15-годишното момиче сключва договор с „Вог“. През 1947 г. е на корицата на списанието – най-младият модел, излизал там.

След бума интересът към Кармен Дел Орефис стихва

Висока е към 1,80, но понеже от дете не се е хранила добре, пубертетът й закъснява. „Вог“ прекратява договора, агенцията „Форд Моделс“ не иска да я представлява. Все пак се намира кой да я посъветва да иде при лекар за стимулиращи инжекции. С тях най-сетне започва да придобива женствени форми. Вече всички я искат за ревюта и снимки.

Красавицата прави фурор в модата, но с мъжете и с парите никак не й върви. В два брака съпрузите харчат всичко, което Кармен спечели. Първият я експлоатира, кара я да направи три аборта, за да не спира работа. Все пак Кармен успява да роди дъщеря си Лора и да го изгони. Вторият съпруг не е по-добър. Напуска я, когато тя решава да прекрати кариерата си. Третият е архитект, но след 11 години и този брак приключва.

После Кармен сама прави грешки с парите

Към края на 80-те се оказва бедна заради лоши инвестиции на борсата.

През 90-те й провървява с мъж и с пари. Годеникът й Норман Леви я съветва да вложи спестяванията си в компанията на Бърни Мадоф. С дивидентите си живеят отлично, макар че с Норман не се женят. Двамата стават много близки с Бърни и жена му.

През 2005-а, на 93, Норман умира. Изпълнител на завещанието е Бърни. Кармен не вижда нито цент от 244 млн. долара наследство на годеника си. А през 2008 г. пирамидата на Мадоф рухва.

Кармен отново се оказва кажи-речи на нула

Но не унива: „Загубата на богатството не ме прави друг човек, защото начинът ми на живот не се е променил много. Колко легла ми трябват? Колко къщи?“ Макар на 77, красотата я спасява и тя започва отново усилено да работи.

Ако искате за знаете как успява да се съхрани, ето съветът й: „Трябва да се грижим за себе си като за бебетата си и също така да се обичаме“. И още: „Годините не пречат на нищо. Трябва да се научите да гледате себе си отвътре, не само отвън“.

Източник: www.vogue.com

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар