Спестете пари с домашен маникюр

Свикнали сте за идеален маникюр да разчитате на специалисти

Но ако знаете какви правила да спазвате, можете и сами да го поддържате.

1. Нанасяйте крем и масла около ноктите редовно, най-добре всеки ден. Веднъж в седмицата направете скраб от морска сол, зехтин и кисело мляко, за да излющите отмрелите клетки. След това нанесете подхранваща маска със сезонни плодове, зехтин, жълтък.

2. Дори да посещавате маникюрист, трябва веднъж в седмицата да отделите време за ноктите си. Коригирайте дължината им, хидратирайте кожичките (например с портокалово масло), смекчете кожата на ръцете.

3. Определете своята форма на нокътя. В момента най-актуална е бадемовата, популярен е и заобленият квадрат. Но да сте в тренда невинаги е най-доброто решение. В идеалния вариант формата на нокътя трябва да следва извивката на кутикулата (основата на нокътя).

4. Кутикулата да я изрязвате или не? Този спор през последните години получи категоричен отговор – не. Кутикулата само се избутва с инструмент, но преди това трябва да я смекчите. Само в редки случаи – при прекадено загрубяване и наранявания, може да отрежете стърчащи части. Кутикулата предпазва корена на нокътя от увреждане и замърсяване.

5. Важен момент е как не трябва да пилите

Около 99% от жените пилят ноктите напред и назад, за да намалят дължината и да ги оформят възможно най-бързо. Така не се прави, защото ще започнат да се цепят. Пили се от единия край към средата, само в една посока.

6. Нужна е подготовка за нанасяне на лак. Трябва ноктите да са чисти и да ги обезмаслите. Иначе лакът няма да се задържи дълго.

Вземете еднократна четчица за туш, намокрете я в течност за сваляне на лак и натрийте ноктите, за да ги почистите. Но не се престара-вайте, за да не ги повредите с разтвора. После нанесете база.

7. Маникюрът може да не се получи красив заради неправилен подбор на цвят. Добре е да имате базови разцветки – полупрозрачно розово, червено, цвят пудра. По-екстравагантните може да си набавят и тъмносиньо, виолетово, черно. Така винаги ще можете да направите подходящ маникюр.

8. Вбесяващо е вечерта да направите маникюр, а на сутринта той вече да се бели. За да не стане това, задължително покрийте и предния ръб на нокътя.

Гел лакът е най-доброто решение, струва си да усвоите правилата за нанасянето му и да си вземете необходимите материали.

9. Помнете, че ноктите ви не са средство за отваряне на опаковки с храна или отвертки. Рано или късно те ще ви отмъстят и ще започнат да се разслояват.

10. Не забравяйте за храната. Ноктите имат нужда и от подхранване отвътре. Менюто ви трябва да съдържа продукти, богати на калций и омега-3. Те ще заздравят ноктите.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар