Домашен скраб прави устните меки и здрави

Всички знаем, че трябва да ексфолираме лицето, за да премахнем сухата кожа

Това помага за предотвратяване на запушени пори и лющещи се петна по кожата. Защо устните трябва да са по-различни?

Разберете как да ексфолирате устните си с помощта на скраб за устни „направи си сам“, който лесно можете да си направите у дома.

Ако не ексфолирате устните редовно, може да се окажете с напукани, лющещи се и възпалени устни, особено през зимата, когато студеното време изсмуква естествената влага от кожата. Ексфолирайки устните, вие намалявате вероятността да стигнат до това състояние, да не говорим, че благодарение на грижите и усмивката ви ще стане по-ярка.

Кажете сбогом на напуканите устни

Ексфолирането на устните у дома е наистина лесно и отнема само няколко минути, така че наистина няма извинение да не го направите! Трябва да ексфолирате устните не повече от два пъти седмично, в противен случай може да нанесете повече вреда, отколкото полза.

Факт е, че кожата на устните също загрубява и има нужда от редовно ексфолиране. Но тя е прекалено нежна, за да използвате обичайния скраб за лице. Може да си направите щадящ.

• Захарта прекрасно излющва мъртвите клетки, овлажнява и подхранва кожата. Най-добре е да използвате кафява. Леко навлажнете устните и ги натрийте със захар. Масажирайте 2-3 минути, изплакнете и сложете балсам.

Още по-добре е да смесите щипка захар с 1/2 ч.л. мед и да масажирате 1-2 минути. Отделете остатъците със салфетка и сложете балсам.

Ще комбинирате ексфолирането с подхранване, ако смесите щипка захар, 1/2 ч.л. зехтин и 2-3 капки лимонов сок. Намажете на устните и масажирайте 2-3 минути. Измийте с топла вода и сложете балсам.

• Хлебната сода има отличен почистващ ефект, справя се с възпаления и помага за заздравяване на ранички. Разбъркайте 1 ч.л. сода с малко вода до получаване на гъста каша.
Нанесете на устните с масажиращи движения и оставете за 5 минути. След това измийте и намажете с балсам.

• Отлично ексфолира в дълбочина скраб от 1 с.л. оризово брашно и 1 ч.л. сок от алое (или гел от аптеката). Старателно втрийте в устните. След 5 минути попийте остатъците със салфетка.

Източник: www.nivea.co.uk

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар