Разходка в парка прави мисленото по-продуктивно

Предстоят ви сериозни изпити и сте се заели да учите сериозно. Това е много добре, но вмъкнете в дневния си режим поне половин час за разходка в парка

Колкото е по-голям паркът, толкова по-благоприятно ще ви се отрази.

Свободното време не е много, имате си далеч по-интересни занимания, с които да го прекарвате, само че научните изследвания казват как разходката ще ти помогне на подготовката.

Човешкият организъм има нужда от общуване с природата. Това му е вродено от хилядолетия и ще трябва да минат още хилядолетия, за да изчезне тази необходимост и да се приспособи да живее в градската „джунгла“ сред бетон и асфалт. Дотогава връщането сред природата, дори и за малко, има силен психологически ефект.

Зеленината предизвиква спокойствие

Сред дървета, треви, цветя мозъкът по-бързо се освобождава от стреса. Очите си почиват.

Проучванията установяват, че дори половин час, прекаран в парка, значително подобрява паметта и концентрацията. Една от причините за това е и по-чистият въздух там. Кръвта се насища с кислород.

Макар че е по-скучно, по-добре ще ви се отрази да се разхождате сами. Забравете, че имате телефон, изключете звука и го оставете на вибрация. Освободете главата си от всякакви мисли за проблеми. Оставете мозъка да блуждае. Дишайте бавно и дълбоко.

Накарайте да работят всичките ти сетива: гледайте кои дървета са цъфнали, слушайте пеят ли птици, вдишвайте, издишвайте, докоснете листата. Прегърнете дърво – негативната енергия изтича през него към земята, а вибрациите му действат положително на целия организъм. Много добре ще е да походите боси по тревата, ако е достатъчно чиста и безопасна.

Не пренебрегвайте този половин-един час общуване с природата, защото той ще ви донесе хармония и всички други занимания ще бъдат много по-ефективни.

Източник: ayzdorov.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар