Стегнете вътрешната страна на бедрата с тези упражнения

Има части на тялото, които почти не участват при обичайните ви дневни активности

Например вътрешната страна на бедрата не се напряга при ходене, тичане или скачане. Те рядко се натоварват там и при обичайните упражнения за крака. Затова мускулите на това място най-бързо се отпускат.

Трябва да включвате в силовата си програма поне веднъж седмично специални упражнения, които активират тези мързеливи мускули.

1. Легнете на дясната страна и се подпрете на лакът. Десния крак опънете, а левия сгънете в коляното и стъпете зад дясното коляно. Поставете единия край на лост на дясното ходило, а другия хванете с ръка. От това положение повдигнете крак максимално нагоре, като пръстите му задължително трябва да са обърнати напред. Задръжте за 1-2 секунди в крайната точка и бавно отпуснете обратно. Направете по 15-20 повторения с всеки крак.

2. От изправен стоеж направете широка разкрачка и обърнете ходилата встрани, за да стягате вътрешната част на бедрата. Вземете гири в ръце и направете дълбок клек до прави ъгли в коленете. Таза изнесете леко назад, а корпуса наведете малко напред. Бавно се изправете. Повторете 20-25 пъти.

3. Легнете по корем, опънете ръце напред и стиснете фитнес топка с глезените. Така ще се напрегнат мързеливите мускули. Повдигнете едновременно гърдите и краката, задръжте в крайната точка за секунда и бавно отпуснете обратно. Направете 2 серии от по 10-15 повторения.

4. От изправен стоеж протегнете ръце встрани с длани надолу. Стегнете корема, отворете рамене. Повдигнете десния крак странично пред левия с пръсти в контра шпиц. Трябва да усещате напрежение по вътрешната страна на бедрото. Задръжте за 2-3 секунди в най-високата точка и върнете обратно. Повторете по 20-25 пъти с всеки крак.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар