Запознанството с родителите не винаги означава годеж или сватба

Запознанството с родителите може да е много хлъзгав знак

В днешно време запознанството с родителите – вашето с неговите, неговото с вашите – не издава непременно сериозни намерения, а избягването му не означава, че ги няма.

Любимият ви може да не иска да се сближавате с родителите, за да избегнете натиск от тях и сами да взимате решенията си като двойка. Не е задължително свекървата да не ви хареса. Може толкова да ви хареса, че да започне всекидневно да опява на сина си ’’Хайде, женете се, какво чакаш”. Ако той вече е навършил 30 и има стабилни доходи, майка му вероятно вече си мечтае за внучета.

Сигнал за много сериозни намерения е, когато той инициира или допусне запознанство между родителите

В реда на нещата е гаджето да общува с майката и бащата на партньора си, но сближаването между възрастните вече показва някаква степен на сродяване.

По поведението му със сигурност ще разберете какво мисли за обвързване между вас, ако създадете естествена ситуация евентуалните сватове да се срещнат. В никакъв случай обаче не бива да е прекалено ангажиращо – като да ги поканите на вечеря в ресторант, да речем, и да сте само трите двойки.

Примерно вие познавате неговите родители, а той вашите. Предложете да купите за всички ви билети за нашумяла пиеса или пък ги поканете на рождения си ден, но непременно заедно с още 10-ина приятели.

Ако любимият ви тутакси отхвърли идеята, не е много добър знак. Определено не иска сближаване между майките и бащите ви, защото го смята за прекалено ангажиращо.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар