Трябва ли да се изплаква лицето с мицеларната вода?

Мицеларната вода е популярно средство, което се среща в почти всяка линия продукти за грижа за кожата

Не всеки обаче знае как да използва мицеларната вода правилно. Например, има широко разпространено мнение, че не е необходимо да се изплаква при ползване. Наистина ли е така?

Какво е мицеларна вода?

Мицеларната вода е почистващо средство, което премахва излишната мръсотия, себум и остатъци от грим от повърхността на кожата. Тя е едно от най-популярните средства за отстраняване на грим от лицето.

Първо, не изсушава кожата, поради което е подходяща за хора с чувствителна кожа, склонна към изсушаване. Второ, лесна е за използване. Трето – подхожда на всеки тип кожа.

Мицеларната вода може да се използва два пъти на ден – сутрин и вечер

Използва се като тоник: овлажняваме с нея памучен тампон и внимателно избърсваме лицето. Ако искате да почистите зоната на очите от замърсяване, тогава памучния диск просто трябва да се постави върху затворените клепачи за 5-10 минути. Ако е необходимо, използвайте обикновен тоник или незабавно нанесете крем според типа кожа.

Трябва ли да мия лицето си след използване на мицеларна вода?

Все още няма еднозначен отговор на този въпрос, тъй като експертите не са постигнали съгласие. Някои смятат, че е необходимо да се отмиват остатъците от мицеларната вода, докато други са сигурни, че това не е необходимо.

Дали да се отмие мицеларната вода или не, зависи преди всичко от типа кожа

За мнозина мицеларната вода е един от етапите на почистване на кожата. В този случай продуктът не трябва да се изплаква с чешмяна вода. Например, някои обичат по-интензивен грим. Такива жени ще искат да използват допълнителни средства за премахване на грим – първо измиване със специално мляко, а след това използване на мицеларна вода, за да се премахнат остатъците от грима.

Сама по себе си мицеларната вода не изисква изплакване с чешмяна вода или някакви други средства – това казват производителите на този продукт за грижа за кожата. Но ако пациентът има чувствителна кожа, склонна към зачервяване или акне и се нуждае от по -интензивно почистване, например е с мазна или комбинирана кожа, във всеки случай може да са необходими допълнителни продукти за почистване на кожата. Това е вода (в този случай може да се използва дори минерална вода) плюс тоник за типа кожа, за да не предизвика отново дразнене. Въпреки че мицеларната вода е най -безвредният агент за премахване на примесите.

Тъй като не всички хора са дисциплинирани, се препоръчва ползване на мицеларна вода от всички без изключение, особено от тези, които имат чувствителна, мазна и проблемна кожа и имат склонност към акне.

Тук е мястото да припомним, че самолечението е неприемливо; необходимо е да се консултирате с лекар относно избора на средства и тяхното използване.

Източник: woman.ru

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар