Защо принц Хари и Меган Маркъл отказаха да кръстят дъщеря си във Великобритания

Херцозите на Съсекс, принц Хари и Меган Маркъл, имаха основателна причина за това

На 4 юни Меган Маркъл и принц Хари станаха родители за втори път. Двойката вече има малка дъщеричка, която се казва Лилибет Даяна в чест на баба си и на прабаба си. През октомври Лилибет навърши четири месеца и двойката реши, че е време да ѝ направят кръщелна церемония.

Говореше се, че Меган Маркъл и принц Хари ще доведат дъщеря си във Великобритания, за да шразнуват в замъка Уиндзор. Освен това, те искаха да покажат детето на Елизабет Втора. В чуждестранната преса обаче се появи съвсем различна информация.

Според представители от вътрешния кръг на херцозите, Меган и Хари са променили решението си, за да отведат дъщеря си във Великобритания.

Кръщението на Лилибет ще се състои в Епископската църква в САЩ, пише The Telegraph

Ако обаче това се случи, херцозите ще имат редица трудности. Когато бебето се кръсти в Калифорния, то няма да бъде автоматично член на Английската църква. За да не се случи това, малката Лилибет Даяна така или иначе ще трябва да бъде отведена във Великобритания. Разбира се, херцозите може да искат да направят това по -късно, когато пандемията отслабне.

Запознати предполагат, че двойката отказва да кръсти дъщеря си в родината на принц Хари от съображения за сигурност. Съпрузите просто не искат да рискуват здравето на бебето.

Припомняме, че Меган Маркъл е декларирала своята вяра в Католическата църква. Въпреки това, след като се срещна с принц Хари, тя се обърна към англиканството. Синът на херцозите – Арчи, между другото, беше кръстен в замъка Уиндзор. Церемонията се състоя на 6 юли 2019 г., но дори и през това време Меган и Хари нарушиха традициите, като не искаха да организират публично събитие.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар