Този сега сваля ли ме или търси нещо по-сериозно?

Въпросът е с повишена трудност, освен ако „този“ не е простак


На простака намеренията бързо стават ясни – грубовати намеци, директни предложения. При интелигентните мъже има три фази на първоначалното сближаване с жената, към която проявяват интерес. Първо е флиртът, после ухажването, накрая идва съблазня-ването.

Най-сложно е правилно да разчетете първата фаза, защото тя може да не показва желание за романтична връзка, а рутинна любезност към всяка жена. Може целта на мъжа да е и изгода, която не е непременно секс.

Кротко с розовите планове

Флиртът е тънка интелектуална игра. Участниците в нея използват вербални и невербални сигнали, за да създадат симпатия помежду си.

Така звучи сухата теория. А практиката учи, че мъжът, който ви се усмихва на делова среща и ви прави комплименти, обикновено иска преговорите да минат по-лесно. Сваля ви, но не в онзи смисъл. В неформална компания пък един добре възпитан мъж се старае да обърне внимание на всяка жена, а най-много на тази, която е сама или нова в групата. Той иска просто да извлечете удоволствие от общуването, да си прекарате приятно, да се забавлявате.

Та не започвайте веднага да строите розови планове. Щом мъжът ви харесва и ще опитате връзка с него, трябва правилно да реагирате във фазата на флирта, да изчакате дали ще настъпи следващата и добре да прецените ответните си ходове.

Сигурно е, че ако разчетете погрешно знаците на неговото внимание, той ще ви помисли за глупачка. Не го гледайте с премрежен поглед само защото ви прави комплимент. Галантният мъж точно така постъпва – показва възхищение към жената, за да й стане приятно. Приемете го, без да се стеснявате и без да го оспорвате, дори да чувате откровена лъжа. Вие си знаете, че не засенчвате с красотата си цветята на масата, но уверено се усмихнете и благодарете. Иначе ще издадете ниско самочувствие.

Ако ласкателството е прекадено напудрено, не показвайте досада

Не правете язвителна забележка дори да ви нарече „апетитна“, колкото и да се дразните от прилагателно, подходящо за пържола. Човекът говори баналности с най-добри намерения, но явно му липсват въображение и финес. А може и да се смущава. Това, че не владее добре тънката интелектуална игра на флирта, не означава веднага да го задраскате. Като се опознаете и се отпусне, може да се окаже интересен и умен.

Във флирта винаги има сексуален интерес. На мъжете най-добре действат елегантни ласкателства за ума и успехите им. Не ги казвайте с премрежен поглед. На този етап е важно да се държите като равностоен партньор на мъжа и да премерите дозата си на женско кокетство.

Не е лесно да не си „лесна“

Ако сбъркате дозата, ще стигнете до онова често оплакване „Мечтая за романтична връзка, а получавам неприлични предложения“. Това означава, че не сте направили разликата между флирт, ухажване и съблазняване нито в поведението на мъжа, нито в собственото си.

Прелюдията е демонстрация на взаимен интерес, но не е непременно намерение за романтични отношения и секс. Когато започнете да изпращате сигнали в тази посока, има две възможности. Първата е той да ви сметне за жена, в главата на която няма друго освен желание да си хване мъж. Тогава ще избяга. Втората възможност е да реши, че сте „лесна“, да се възползва и пак да избяга.

За да не се случи всичко това, най-добре е да изчакате той да премине във фазата „ухажване“. В нея мъжът демонстрира интерес към вас точно като към жена и евентуален любовен партньор. Щом той ви харесва, вече може с ухажването да отвърнете на интереса му.

Не си позволявайте обаче да кокетничите, ако нямате намерение за връзка или за секс с него. Мъжете ненавиждат подвеждането. Те се чувстват унижени, когато жените приемат ухажванията им, за да повишат самочувствието си, а после ги отблъскват, за да се насладят на триумфа си.

Той сега какво?

В третата фаза – съблазняването, намеренията вече са недвусмислени. Тя също е тънка игра, защото предстои да разберете какви точно са въпросните намерения – връзка, мимолетен роман, секс за една нощ.

Няма лошо в нито един от трите варианта. Случва се мъжете да мислят за третия, а жените да го приемат, като едновременно с това им се привиждат бяла рокля, було и Менделсон. Тогава неизбежният резултат е разочарование.

Изводът е, че когато в главата ви се появи въпросът“ Тоя сега сваля ли ме“, трябва внимателно да помислите върху отговора. Ако смятате, че мъжът не е подходящ за вас или че вие и/или той не сте готови за фазите „ухажване“ и „съблазняване“, по-добре да останете за кратко само във флирта. Да се насладите на общуването и любезно да го прекъснете, преди да премине към нещо, от което изходът няма да е приятен.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар