Упражнения за крака, които бързо премахват мазнините и оформят мускули

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Тези упражнения ще оформят краката и ще ги направят по-слаби

Колкото и умело да успявате да прикриете несъвършенствата по краката с правилно подбрани дрехи, идва момент когато истинското им състояние става видно. Ако се потрудите сериозно за около месец, месец и половина, ще успеете да нанесете значителни корекции по тях.

Задължително правете редовно аеробни упражнения – 5 пъти в седмицата

Само с тях се топят излишните мазнини. Те трябва да са продължителни, защото с изследване е установено, че изгарянето на запасите започва след 20 минути интензивна работа. Каква активност ще изберете, зависи от предпочитанията ви. Може да плувате в басейн, но като спортисти, не за удоволствие. Тичането също помага, най-ефективно е интервалното. При него редувате спринтове и по-бавно бягане. От фитнес уредите най-добре натоварват аеробно кростренажорите и велоергометрите. Груповите занимания с бързо темпо също топят мазнини.

Силовите упражнения имат за задача да стегнат мускулите, да ги направят поздрави и еластични

Дали ще ги изпълнявате преди или след аеробните занимания, не е от особено значение.

1. Седнете на пода и се изправете на ръце и пети. Дланите трябва да са точно под раменете, тялото образува една линия от главата до ходилата. Стегнете седалището и приберете корема. Не променяйте това положение по време на цялото упражнение. Повдигнете десния крак, стегнат и опънат в коляното. Ходилото трябва да излезе над нивото на главата. Бавно го върнете обратно. При следващото повторение повдигнете другия 1 крак. Това е 1 повторение, направете 2 серии по 15-20.

2. Седнете, подпрете се на ръце зад гърба с длани назад. Сгънете колене и стъпете на пода с разтворени едно от друго ходила. Бавно повдигнете таза, докато корпусът и бедрата застанат в една линия. В горната точка стегнете седалищните мускули и задръжте така 3-4 секунди. Върнете се обратно. Направете 2 серии по 20-25 повторения.

3. Обърнете се с лице към пода, застанете на колене и опора на опънати ръце. Дланите са под раменете, а коленете – точно под тазобедрените стави. Стегнете корема и не допускайте чупка в кръста по време на цялото упражнение. Изнесете левия крак назад с пръсти в контрашпиц и го повдигнете на нивото на корпуса. Едновременно с това протегнете дясната ръка напред. Задръжте така 2-3 секунди и се върнете обратно. Направете по 20-30 повторения с всеки крак.

4. Изправете се със събрани крака, ръцете сгънете в лактите покрай тялото. Стегнете корема и таза. Повдигнете дясното коляно на нивото на корема, без да променяте положението на корпуса. След това изнесете крака опънат назад и се наведете напред. Тялото е в една линия, ръцете са протегнати напред. Задръжте така 2-3 секунди и се върнете в изправен стоеж. Повторете по 20-30 пъти с всеки крак.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар