Това е гениално! Майка накара децата да обичат почистването по необичаен начин

Всички родители знаят, че къща, в която живеят деца, не може да бъде 100% чиста

На пода винаги има играчки, върху които можете да стъпите и да извикате от болка.

Мотивирането на детето да чисти е огромна и не особено лесна и приятна задача. Креативните майки обаче намират необичайни начини да си помогнат и да разрешат този проблем по най-добрия възможен начин.

Наскоро Джаки Джил, майка на четири деца, сподели някои любопитни кадри в своя Инстаграм. Снимката показва как децата й са особено ентусиазирани да почистват играчките си. Основното е, че не плачат и не изпитват гняв.

Много хора веднага се заинтересуваха как тя е успяла да ги накара да го направят: заплахата от наказание ли е работеща или обещанието да се дават сладкиши?

Никой не успя да се досети. Джил разкри, че е решила да използва един нов трик, който се оказало, че е проработил чудесно. И така, тя призна, че отдавна е превърнала процеса на почистване не в рутинно задължение, а във вълнуваща игра с конкурентни моменти.

„Мисля за играчка, която лежи на пода. Който я вземе пръв и я постави на мястото ѝ, получава малка награда“, коментира Джил процеса, чрез който е накарала децата да разтребват и прибират играчките след себе си.

Въпреки че младата майка не озвучи какъв подарък подарява на децата, абонатите й харесаха тази идея. „Ако искате децата ви с удоволствие да се занимават с почистване и целият процес е разделен поравно между тях, опитайте този метод. Без сълзи, без писъци. Всичко е честно, интересно и вълнуващо “, каза Джаки.

Потребителите на интернет, които следват Джил в Инстаграм, благодариха на многодетната майка за полезния съвет, признавайки, че в близко бъдеще те ще се опитат да приложат този необичаен метод на практика.

Източник: Инстаграм @jill

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар