Как да премахнете упоритите петна от дрехите в австралийски стил

МАГАЗИН ПО-КРАСИВИ

Открийте нов начини за справяне с мръсните и трудни за почистване петна по дрехите


Дори и най-спретнатите хора не са имунизирани от появата на мазни петна по дрехите. Случайно сте капнали зехтин върху любимата си бяла рокля и сега петното не може да бъде премахнато? Не бързайте да носите дрехите си на химическо чистене или да ги изхвърляте. Австралийската домакиня Шантел показа просто и практично решение на проблема.

В социалната мрежа TikTok Шантал сподели лайфхак, който ще ви помогне да забравите за упоритите петна завинаги. И за това не е нужно да купувате чудодейни средства, както и да харчите излишни пари!

Всичко, което трябва да направите, е да имате под ръка сода за хляб, малко парче картон, препарат за миене на съдове, четка за обувки и пералня . Сигурни сме, че такъв комплект за първа помощ при отстраняването на петна може да бъде открит в къщата на всяка домакиня.

Шантел започва борбата срещу упоритите петна с парче картон: поставя го под мястото на замърсяването, за да не докосва други части на дрехите. След това тя прилага препарат за миене на съдове върху замърсената тъкан, тъй като такъв вид препарат се справя най-добре с мазнината.

Важна забележка: не е нужно да втривате продукта, просто капнете отгоре няколко милилитра. Можете да използвате течен сапун, но той е по-малко ефективен.

Когато петното вече е покрито с препарат, влогърката поръсва сода за хляб отгоре. Остават само няколко прости стъпки: получената смес трябва леко да се втрие в мръсното място с четка за обувки или друга, която е подходяща, и да се изчака 5-10 минути. Заредете пералнята, сложете обработената дреха в нея и след изпиране няма да остане и следа от петното!

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар