Мъжете, които имат този финансов навик, са 5 пъти по-склонни да изневеряват

И дори не става въпрос за парична разточителност


Да разберете, че любимият ви изневерява винаги е болезнено. За съжаление обаче това се случва по-често, отколкото бихме искали. Анкета на YouGov от 2016 г. показва, че всеки пети човек е изневерил на половинката си в поне една връзка.

Хората намират всякакви оправдания за това поведение.

И все пак всички имат нещо общо. Например отношението към парите

Внимавайте, ако ви е хрумнало да подкрепите гаджето си с пари. Проучване от 2010 г., представено на годишната среща на Американската социологическа асоциация, установи, че колкото повече мъжът е икономически зависим от жената, толкова по-вероятно е да й изневери.

Авторът на изследването, асистентката в Университета на Кънектикът, Кристин Мънш, изучава информация за 1000 мъже и 1500 жени, които са били женени или просто са живели заедно повече от година. Резултатите показват, че мъжете, които поддържат своята страст, се променят пет пъти по-често от тези, които правят поне еднакъв финансов принос за семейството.

Мъжете, които обаче са спечелили значително повече от партньорките си, също изневеряват доста често. Оказа се, че мъжът е най-малко вероятно да изневерява, когато печели повече, но доходите на жената му са около 75% от неговите. Или иначе казано – когато печели не повече, но достатъчно пари.

Междувременно жените, които са икономически зависими от партньорите си, не са склонни да изневеряват. За разлика от това, авторът на изследването Кристин Мънш твърди:

При жените икономическата зависимост има обратен ефект: колкото повече те зависят от партньорите си, толкова по-малко вероятно е да изневерят.

Според проучването жените, които зависят от доходите на мъжа си, са с 50% по-малко склонни да бъдат неверни и да изневеряват, за разлика от жените, които печелят повече пари.

b17_0

Share this post:

Прочетете още:

Добавете коментар